{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UNICEF uputio apel za pomoć djeci u kriznim područjima

A
29.1.2015. u 22:30
0
10
UNICEF uputio apel za pomoć djeci u kriznim područjima
0
UNICEF uputio apel za pomoć djeci u kriznim područjima
UN-ov fond za djecu (UNICEF) uputio je apel za pomoć u vrijednosti 3,1 milijardu dolara za 62 miliona djece iz kriznih područja. UNICEF ističe da više od jednog djeteta na svakih desetero djece živi u području zahvaćenom oružanim sukobima.
U saopćenju UNICEF-a se navodi da se bilježi znatno povećanje broja djece čija su staništa zahvatile prirodne nepogode, oružani sukobi i epidemije bolesti te da je zbog toga potrebna veća finansijska podrška međunarodne zajednice. 

"Nedavno sam se vratio iz Sirije u kojoj su životi miliona djece uništeni. U posljednje četiri godine ta djecu su svakodnevno svjedočila nasilju i smrti i lišeni su temeljnih prava", kazao je Afshan Khan, direktor UNICEF-a za hitne slučajeve.

 U saopćenju se navodi kako je cilj UNICEF-a da ukaže pomoć za 98 miliona ljudi u 71 zemlji svijeta i da je dvije trećine te populacije predstavljaju djeca.

Prema UNICEF-u, najviše pomoći je potrebno na području Sirije i susjednih zemalja, čak 903 miliona dolara. Za područja pogođena ebolom namjenjeno je 500 miliona dolara, za Nigeriju je predviđena pomoć od 26,5 miliona te 32,45 miliona dolara za Ukrajinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: