Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DONIJELA TI TRAUME PA ŠTA BI BILO DA SI BAŠ BILA U RATU !!!!! A VIDIM I SLIKA TI FINA !!!
iste te scene, djevojko draga, mogla si '92. gledati u brckom, bijeljini, visegradu, prijedoru, zvorniku... da gledas kako pucaju i kolju zene, djecu..
like ako si joj ime copy/paste da je na FB nadjes :))
Za Unicorn Hvala na informaciji, ovo mi je tesko palo.
Pa za neke je i Srebrenica bajka.Ti si dokaz da budala ima na svim stranama.
Da, to se zove nepravda. Mog djeda su ubili partizani iako je svojevremeno spasio deset partizana, sakrivši ih od ustaša. Ni do danas ih nisu pronašli.
uopste ne vjerujem u ovaj film jer smatram ako se zaista nekome ovo desilo onda ne bi danas isto zlo cinio sto i npr rade danas isr aH ell Palestincima.Holokaust je bajka smijem reci isto kao sto cio nisti tvrde da se su Palestinci ter or isti a pal estinci zapravo brane goli zivot i dostojanstvo i otimcacinu svoje zemlje.
Film je vrlo dobar. Ukazuje na ljudsku DVOLICNOST.... neogranicen kapacitet za dobro i zlo Nesto o cem bi i sam Spielberg, kao veliki Cionista, TREBAO ZNAT a i mnogi ostali Jevreji, koji su jucer bili onolike zrtve a danas, golemi zlotvori
@ Alma Ata ljubim te u glavu tako pametnu :D nemoj ti gledat filmove, ostani na serijama, pa ja
"film je zasluzio svaku nagradu retardu glupi" AKO SE KAO DOKTOR IZRAZAVAS NA OVAJ NACIN ONDA SI SRAMOTA SVOJE PROFESIJE.
Za Alma Atu : Film je sniman 1992. i 1993. i naravno da je mogao biti snimljen u boji, ali odlukom režisera i producenata ipak je namjerno sniman u crno-bijeloj tehnici kako bi se autentičnije prikazao ambijent polovice 20. stoljeća jer sve stvarne fotografije iz tog razdoblja su crno-bijele, a i mi danas nekako u glavama podsvjesno percipiramo to vrijeme kao crno-bijelo, dakle radi jačeg dojma. I definitivno su to i postigli ! Kasnije su odlučili u cijelom filmu samo jedan detalj prikazati u boji a to je kaputić (ne crveni nego naradžasti) na ovoj tada trogodišnjoj djevojčici. I opet bingo! U svom onom sivilu i crnilu jedna vesela boja na jednoj djevojčici kao simbol nečega što lijepog i nevinog. Fascinantno! Za nusi : Mislim da djevojčica ipak nastrada jer u jednom kadru nacistički oficir u kolicima sa ljudskim leševima prevozi i kaputić....znam.....tužno....jebiga...
Glumica pokušava dobiti novu ulogu. O tome se radi. Bit će dobro ako ne tuži producenta zbog trauma.
Kako djevojčica u crvenom? Ako me sjećanje dobro služi film je crno- bijeli
Idioti, kreteni, stidim se sto zivim u zemlji sa ovoliko frustriranih idiota koji se kriju iza ovakvih komentara. Jedno je sigurno, pomanjkanje obrazovanja i filmskog ukusa, što ide jedno s drugim, rezultira ovakvim niskim komentarima. Shindlerova lista je najbolji od ikad snimljenih filmova na temu holokausta i ja zbog te djevojčice u crvenom kaputicu koju instikt i strah goni da se izdvoji iz reda i sakrije pod krevet, i dileme da li se spasila, noćima nisam spavala. Ali treba znati napraviti film. Priznati da je film dobar ne znaci negirati da i Sarajevo nije imalo svojih djevojcica u crvenim kaputicima, pa mozda i tuznije price, ali fali nam jedan Spilberg koji ce znati da je snažno isprica.Za one pametne koji komentarisu, a nisu gledali film, preporucujem you tube.
Ovi su kablovi dobri za punjenje mobitela, evo sad sam probao, pune ko ludi. :) Šnjura mu je kratka al je zato tanka :)
Niti sam ja kr.iv sto potices od poTurce.ni R.oma ,niti sam kriv sto su vas Srbij.anci iz Srb.ije pr.ote.rali,niti sam kr.iv sto su vas Tur.ci u Bo.snu naselili. Koliko razumem vas n.arod vi se ponosite na otima.cinu do Neve.si.njske pu.ske,na pok.o.lje tokom us.ta.nka kojim ste prvi put postali nesto vise od sta.tistic.ke greske a sasvim sigurno nisam kr.iv sto su ti pre.ci vo.leli da k.oma.daju m.alu .djec.u kao Turs.ko-Svab.sko-Hr.va.cko c.ve.ce Nevidim razlog iz kojeg vi nemate pravo da se pono.site na vasu His.te.riju
je.b.em ti um.rle, kopile tursko bolesno srpsko