|

Ukrajinski premijer milijarder pobjegao privatnim avionom

Ukrajinski premijer milijarder pobjegao privatnim avionom
2
F
FENA
11.2.2014. u 09:42
19
komentara
2

dijeljenja
Ukrajinski premijer milijarder pobjegao privatnim avionom Mikola Azarov (Foto: AFP)
Šef luksemburgške diplomatije Jean Asselborn je izjavio poslije rasprave ministara Evropske unije o Ukrajini, da sve govori da je "veoma, veoma bogati" ukrajinski premijer u ostavci Mikola Azarov privatnim avionom otišao u neku stranu zemlju.
Asselborn je to rekao da bi ukazao na veliki problem povjerenja u vlasti u Kijevu i nužnost da se dođe do nenasilne političke nagodbe između pobunjenih opozicionih snaga i vlasti o izborima i stvaranju nove vlade kojoj će vjerovati narod i inozemni činioci koji žele da i finansijski pomognu izlazak Ukrajine iz teške krize.

"U takvoj situaciji je vrlo teško da EU investira kapital u Ukrajinu, ako postoje ogromne sumnje u ljude koji su na vlasti", primjetio je luksemburški ministar, dodavši da je "taj premijer u ostavci otišao kao milijarder".

Asselborn je novinarima prenio da ministri inozemnih poslova EU smatraju i da ustavnim promjenama moraju biti umanjena sadašnja ogromna ovlaštenja ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča.

Kako je napomenuo šef luksemburške diplomatije, "taj predsjednik s okruženjem nije oličenje vrline i uvida u to šta radi".

"Evropska unija može uložiti novac u Ukrajinu, ali mora znati ko upravlja tim novcem i za koje svrhe se on troši", stavio je do znanja Asselborn, prenosi Beta.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...