{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ubijen vođa talibana Ghulam Sakhi

S
26.6.2010. u 15:25
0
66
Ubijen vođa talibana Ghulam Sakhi
0
Ubijen vođa talibana Ghulam Sakhi
Ghulam Sakhi
Međunarodne snage u Afganistanu ubile su vođu talibana Ghulama Sakhija, koji se krio u jednoj zgradi u oblasti Puli Alam, obučen u žensku odjeću.
Sakhi je bio umiješan u brojne napade na pripadnike NATO-a i afganistanske vojske.

Sakhi je ubijen je u provinciji Logar, južno od Kabula, nakon što je pucao iz pištolja i pokušao da baci granatu na pripadnike međunarodnih snaga i afganistanske vojske, saopštile su snage NATO-a u Afganistanu.

Pošto je utvrđeno da se Sakhi krije u jednoj zgradi i oblasti Puli Alam, južno od glavnog grada, afganistanska vojska opkolila je tu zgradu i pozvala preko razglasa žene i djecu da je napuste.

"Dok su izlazili, Sakhi je u grupi žena, obučen u žensku garderobu, izvukao pištolj i granatu i počeo da puca na snage bezbjednosti", navodi se u saopštenju snaga NATO-a.

Kada je ubijen, komadant talibana je ispustio granatu koja je eksplodirala i ranila jednu ženu i dvoje djece.

NATO je precizirao da je Sakhi, koji je koristio i nekoliko lažnih imena, bio umiješan u organizovanje zasjeda i postavljanje bombi na putevima širom te provincije, kao i da je odgovoran za otmicu i ubistvo šefa lokalne obavještajne službe Logara.

NATO je saopštio i da je jedan američki vojnik poginuo u eksploziji bombe postavljenoj na putu na jugu Afganistana. Samo u junu, u nasilju u toj zemlji život je izgubilo 85 stranih vojnika, među kojima 50 pripadnika vojske SAD.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: