Ubio šest i ranio jednu osobu
0
Ubica iz Tucsona će priznati krivicu?
Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eh da, umalo zaboravih važan dio odbrane: ako pokušaju igrati na kartu otisaka prsta, jednostavno im javno u sudnici odgovoriš da su otisci podmetnuti jer se želi zaštiti očigledno neka važna ličnost koja je pravi počinioc, vjerovatno sin nekog diplomate, ambasadora, ili slično. Važno je samo biti uporan u sljedećim stvarima: - da je vještačenje sa otiscima podmetnuto što samo dokazuje da sistem želi zaštiti pravog počinioca. - negirati svaku optužbu i nalaz istrage. - uporno ponavljati da ti uopšte nije jasno zaštu su baš tebe izabrali, niti da razumjieš o čemu se radi niti da bilo šta znaš o tome.
Čak i ako ga ipak osude i zatvore, ova odbrana je toliko drska da se za nju brzo pročuje putem medija, a sad u vrijeme interneta vijest obiđe svijet još brže. Tako se stvara veliki broj onih koji će mu povjerovati, veliki broj onih koji će javno saosjećati sa \"nevinim\" čovjekom i javno govoriti o nepravdi u sudstvu. Pa ako se već nekim čudom nije uspio izvući uz pomoć opisane odbrane, barem je postao poznat i slavan, i ostati upamćen kao mučenik i žrtva \"korumpiranog\" sudstva sa mnogo fanova u svijetu.
Uspješno su se izvlačili samo oni koji nikada nisu priznali. Najbolje je sve negirati i govorit ovako: Ja pucao ? Uopšte nisam bio tamo ! Nemam pojma o čemu pričate ? Zašto ste mene uhapsili ? Nikad u svom životu nisam bio na tom mjestu a kamoli tamo gađao nekoga. Jednog su dana samo upali i stavili mi lisice na ruke. Rekli su mi da sam tad i tad pobio neke ljude, a upravo u to vrijeme sam sjedio u svom stanu i gledao TV. Šta hoćete od mene ! Ne znam ništa ! Pustite me nevin sam ! Molim ? Ja držao pištolj ? Nikad u životu nisam pištolj držao u ruci ! Većina kriminalaca se tako izvukla. Jednostavno kroz cijeli istražni postupak samo sve negirati i ponavljati \"ne znam uopšte o čemu pričate\". ne razumijem zašto ste mene doveli...\" i sve u tom stilu. Ako je i bio prisutan i uhapšen na licu mjesta, onda pomaže odbrana na ovaj način: Bio sam jedan od posmatrača u gomili, i onda su došli i uhapsili me bez razloga. Zatim ponavljati sve ono od prije.