{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ubica iz Francuske može ponovo da napadne

S
SRNA
20.3.2012. u 20:28
0
0
Ubica iz Francuske može ponovo da napadne
0
Ubica iz Francuske može ponovo da napadne
Naoružana osoba koja je na jugozapadu Francuske ubila troje jevrejske djece i rabina, a ranije i tri vojnika, mogla bi da napadne ponovo, izjavio je danas tužilac koji vodi istragu.
"Suočeni smo sa veoma odlučnim pojedincem, koji zna da ga lovimo, koji bi mogao da napadne opet", rekao je na konferenciji za novinare tužilac Francois Molins.

On je dodao da su mete napada izabrane na osnovu svoje rase ili vjere i da je počinilac antisemita ili terorista. "Jedno ne isključuje drugo", rekao je Molins.

"U ovom trenutku ne odbacujemo nijedan trag. Ništa neće biti zanemareno ili odbačeno dok počinilac ovih zločina ne bude uhapšen", rekao je tužilac.

Ministar unutrašnjih poslova Claude Gueant izjavio je ranije da vlasti ispituju mogućnost da iza najnovijeg talasa nasilja stoje neonacisti.

Jugozapadni dio zemlje je u stanju povišene uzbune, poslije ubistva troje djece i njihovog nastavnika ispred škole "Ozar Hatorah" u Toulouseu.

Napadač je tokom pucnjave na grudima nosio kameru i snimao događaj, što je pojedinost koja dopunjava njegov psihološki profil, rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Širom Francuske jutros su održane minute ćutanja kao pomen žrtvama, a predsjednik Nicolas Sarkozy obišao je jednu školu u Parizu.

Tijela četiri žrtve nalaze se na pariskom aerodromu "Charles de Gaulle ", odakle će biti prebačena u Izrael, gdje će biti sahranjena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: