{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Policija opkolila osumnjičenog za ubistva u Toulouseu

S
SRNA
21.3.2012. u 07:43
0
44
Policija opkolila osumnjičenog za ubistva u Toulouseu
0
Policija opkolila osumnjičenog za ubistva u Toulouseu
Policija ispred kuće osumnjičenog (Foto: AFP)
Francuska policija uhapsila je jednu osobu u sklopu akcije pokrenute rano jutros radi hapšenja osumnjičenog za ubistvo troje djece i rabina u jevrejskoj školi na jugozapadu Francuske, izjavio je policijski izvor.
Dvojica francuskih policajaca povrijeđena su u pucnjavi koja se dogodila rano jutros tokom akcije na kuću u gradu Toulouseu.

Isti izvor rekao je da je akcija počela u 3.00 sata ujutru i da još traje. Nisu objavljeni drugi detalji.

Britanski BBC prenio je izjavu francuskog ministra unutrašnjih poslova Claudea Gueanta da je osumnjičeni unutar kuće, koja je pod opsadom i tvrdi da je povezan sa Al-Qaedom. "Osumnjičeni u kući tvrdi da je povezan sa Al Qaedom i da je želio da se osveti za palestinsku djecu. On je takođe rekao da je htio da se osveti francuskoj vojsci zbog intervencija u inostranstvu", rekao je Guenta.

On je naveo i da je majka od osumnjičenog dovedena na lice mjesta kao bi pomogla u pregovorima, a uhapšen je i brat osumnjičenog.

Francuski televizijski kanal "BFM" javio je da je osumnjičeni povezan sa islamističkom grupom. Isti kanal javio je da su u toku pregovori sa 24-godišnjim čovjekom unutar kuće.

Dopisnik agencije Reuters sa lica mjesta navodi da su se pucnji čuli oko 4.00 sata ujutro.

Jako naoružana policija sa pancirima i šljemovima na glavi blokirala je prilaze stambenom dijelu u kojem se odvija akcija.

Policija je povezala ovaj napad sa još dva oružana incidenta tokom prošle sedmice u kojima su ubijena tri vojnika sjevernoafričkog ili karipskog porijekla. Vojnici su ubijeni u Touluseu i obližnjem Montaubanu.Izvori bliski istrazi navode da je isti pištolj i isti ukradeni skuter upotrebljen u sva tri napada. Skuter, crna "Jamaha", ukradena je u Touluseu pet dana prije oružanog incidenta. Policijski izvori navode da su kamere za nadzor na školi snimile registarske tablice motora.

Sve škole u Francuskoj minutom ćutanja odale su juče u 11.00 sati počast žrtvama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: