Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U BIH bi trebalo zabraniti prodaju pesticida, jer neuki seljacki puk to nemilice koristi, bez ikakvih kontrola i nadzora. Ne samo da pcele u BIH izumiru, vec i kupci voca i povrca (toboze domaceg) sve vise obolijevaju
Danas ti je gore kupiti domaći paradajz nego bilo koji iz EU tamo imaš barem neku kontrolu ovde kad ga domaćin zaprasi ima da te nema
Kad njih nestane onda ce sve otici u vraziju mater
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Dobro ste se sjetili objaviti, a i Amazonija gori već neko vrijeme, slovo niste napisali do maloprije. Mogli ste malo i proširiti, spomenuti i američke i ruske izvještaje o pčelama, oni to prate. Neka je došla Jelena Rozga i Leylou Hajrovik na tepih. Završio sam sa kliksom,definitivno.
Pcele iz nju delhija.
u mene mi komšija svako jutro nešto popršće oko pola 6 ujutro
Zato ljudi duze zive i EU bas sto se sve vise kontrolira.
valjalo ih je prebrojat. 🐝
Strašno.
blizi nam se kraj, polahko ali sigurno
Ne bi bilo loše da istražite koji se zabranjeni pesticidi koriste u BiH i na koji način se uvoze. Često trovanje pčela zbog prekomjernog korištenja pesticida ni kod nas nije rijetka pojava. Da ne govorimo o zakonskoj obavezi najave prskanja minimalno dan unaprijed. Proizvodnja voća i povrća u potpunosti zavisi od pčela a ti isti ih tamane po temelju.
Sve što ih ne ubije to će ih ojačati... Ili će ostaviti trajne posljedice
Pčeloricid.
Hoćete imati sta zaprasiti pesticidima kada nestane pčela???
najveca stetocina na svijetu je neodgovoran covjek !