{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U sukobima u Egiptu 79 mrtvih, 549 ranjenih

F
18.8.2013. u 20:08
0
90
U sukobima u Egiptu 79 mrtvih, 549 ranjenih
0
U sukobima u Egiptu 79 mrtvih, 549 ranjenih
Foto: AFP
U sukobima bezbjednosnih snaga i pristalica Muslimanske braće širom Egipta je poginulo 79 osoba, a 549 ranjeno, javila je danas državna novinska agencija MENA, pozivajući se na podatke vlade.
Ovi podaci se odnose na jučerašnji dan, a tako se ukupan broj poginulih u sukobima pristalica svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija i bezbjednosnih snaga od srijede povećao na najmanje 830, prenijela je agencija Reuters.

Muslimanska braća otkazala su "iz bezbjednosnih razloga" nekoliko protesta koji su za danas bili planirani u Kairu. Pozivajući se na neimenovane izvore iz te organizacije, BBC je prenio da su najmanje dva protesta otkazana zbog "prisustva snajpera na zgradama duž rute planiranih marševa".

U Kairu je pojačana bezbjednost oko zgrade Vrhovnog ustavnog suda, uoči najavljenih demonstracija pristalica Muslimanske braće i svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija.

Ispred suda, koji se nalazi u južnom dijelu Kaira, raspoređena su oklopna vozila i dodatne snage bezbjednosti. U međuvremenu, egipatska vlada raspravlja o krizi u zemlji i zabrani organizacije Muslimanska braća.

Egipatski premijer je prije dva dana predložio da se zakonom zabrani ta organizacija čiji su članovi glavne pristalice Morsija.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: