{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U SAD-u nakon svađe ubijen bivši logoraš Fadil Delkić

Klix.ba
21.8.2018. u 10:10
391
160
U SAD-u nakon svađe ubijen bivši logoraš Fadil Delkić
391
U SAD-u nakon svađe ubijen bivši logoraš Fadil Delkić
Američki državljanin bh. porijekla Fadil Delkić (49) ubijen je ove sedmice u Georgiji u SAD-u, a njegovo tijelo će biti transportovano u BiH.
Informacije o Delkićevom ubistvu objavila je njegova nećakinja Emili Šabanović, koja je pokrenula kampanju za prikupljanje novca na servisu GoFundMe kako bi tijelo ubijenog Fadila moglo biti transportovano u BiH.

Delkić je ubijen 19. augusta na parkingu Walmarta u Snellvilleu u Georgiji oko 17:30 sati. Bio je u društvu supruge Bahre Delkić dok se vozio automobilom po parkingu kada je nastala svađa s Troyem Hunteom (28) i njegovom vjerenicom. Istragom je ustanovljeno da je Hunteova vjerenica prvo udarila Delkića, nakon čega je Troy izvadio pištolj i upucao Fadila u prsa.

Troy Hunte
Troy Hunte


Fadil je imao težak život te je preživio i logor tokom rata u BiH. Potom je kao izbjeglica boravio u nekoliko različitih zemalja te se borio kako bi svojoj porodici omogućio pristojan život. Iza sebe je ostavio troje djece, a najstarija kćerka je trudna i treba se poroditi u novembru.

Emili navodi da je njegova mlađa kćerka od Fadila naslijedila smisao za humor i vedar duh, a 19-godišnji sin dobro srce i nesebičnost.

Porodici je bio potreban novac za transport Fadilovog tijela u BiH kao i za sudske troškove, Emili je postavila cilj od 10.000 dolara potrebnih do 30. augusta, a vrlo brzo je skupljeno više od 20.000 dolara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: