Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Šta reći , glupi Ameri na čelu sa glupim Trumpom , ne pridržavaju se ničega i po običaju smatraju da su pametniji od Boga.
@gooUser1585277893 Šta laprdaš?
Hahaha Trump je samo karikatura i ime na papiru a pita se kolko i ova trojica nasih. Sve vise oboljevaju nece karantenu da pravi da zaustavi sirenje jer je njemu bitna ekonomija da se mora radit jer Amer ako to zaustavi pretece ga Kina i U Rusija. Doslovce tjera radnike da rade i da joa vise ugrozavaju ljzdske zivote. Koji debiliza..
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Ne brinite se vi za Ameriku. To je velesila koja je danas pustila 2000 milijardi dolara prema svojim građanima, javnom sektoru i kompanijama. A šta ćeš ti fukaro balkanska?!! Trump danas potpisao ratni dekret o proizvodnji čim su ga počeli zezati GMC i Ford oko proizvodnje respiratora. Sada će se sva američka privreda da podrediti samo proizvodnji medicinskog materijala, hrana i traženju lijeka za ovaj virus.
Nastampala mislis.
@Terra_dementia velevelesila, ta zemlja je za vrijeme drugog srata bila u stanju napraviti više od 300000 zrakoplova, mislite da će im biti problem RESPIRATORI? kadar? koliko samo voj rezervi, koliko obučenih pružati medicinske usluge? @naštampala da , naštampaj ti marku pa kupi nešto za nju
Eno i Njemacka razmatra da relaksira mjere, to jest da dozvoli firmama da rade, to ukljucuje i prodaju. Zna njemac da ovako ne moze.
Broj Stanovnika u Evropi: 741 million Evropa COVID-19 zaraženih total : 280,000 Broj stanovnika u Americi : 350 million Amerika COVID-19 zaraženih total: 100,000 Puno gora situacija u Evropi! Evropska Unija ce se raspasti poslije ovoga!
Prema ovdje navedenim podacima ukupno zarazenih i ukupno umrlih osoba, stopa smrtnosti je nekih 4,5 %. Kada pretpostavimo da je broj zarazenih visestruko iznad navedenog broja (barem 5-10 puta) i kada uzmemo cinjenicu da je bar 60 % umrlih iznad 75 godina, a sto je realno jedan solidan zivotni vijek, onda je stopa smrtnosti jos manja i nije toliko dramaticna kako se prikazuje.
ne brinem se ja za amere ... https://www.youtube.com/watch?v=IVMJu9wswMc davno su njima njihovi pripremili
Mene samo čudi kako to da isil još uvijek nije preuzeo odgovornost.
vidim neki ne prate ovaj cas,! prepiru se nepotrebno?mars 5 minuta na balkon marvo gubava!
mozda je jedini spas upravo ovakav izbor !nemas mogucnost da izolujes svijet sa ulice amerika je specificna zajednica
Neka je.
Amerika se sprema za filmove kraja svijeta uživo. To je nakot koji je nastao na opresiji i zakonu jačeg. Samilost. To Amerika ne poznaje. Šta se iz toga krije, vidjeće se. Samo što će tada možda biti kasno. Na kraju krajeva, njima nije bitno koliko će ih pomrijeti. Milioni jedva čekaju da se dosele.
Gdje je god mnogo stanovništva po kvadratnom kilometru se teško može izbjeći katastrofa ako upadne neki virus
Ima ih 300 miliona u 51 državi to je ništa. Dosta veća stopa zaraženih je npr u Hrvatskoj
Kamion King * čuvaj guzicu
Gle ovaca odma na trumpa, a amerika ima manje od evrope, jedna italija koja ima pet puta manje stanovnika od SAD je u gofnima do guše, a ovce o trumpu, posto eto na televizoru ga stalno pljuju, pa ajd i ja kao ovca ću.
Stalno govore čim dođe toplije vreme da će se smiriti, a u kaliforniji i na floridi ukupno ima preko 7000 a ima ih dosta i u australiji, pa čak i u africi, gdje je valjda toplo?
Temperatura ljudskog tijela je 36 - 37. Buduci da virus u takvim uslovima uziva, ne vidim razloga zasto bi mu onda bilo tesko opstati na nesto NIZIM ljetnim temperaturama.
Znaci da ce virus brze biti unisten koji nema domacina( ljudsko tjelo).Ako je prije npr. trebalo da nestane za 1h,sada ce nestati za 10-15min,i na taj nacin ce se smanjiti mogucnost za prenosenje istog.Ali to ne znaci da jedna zarazena osoba ne moze zaraziti drugu zdravu osobu,samo zato sto je vani toplo.