Osumnjičeni uhapšen
26

U pucnjavi nakon maturske večeri u SAD-u ubijen maturant i njegov otac

S. Š.
Fotografija s mjesta ubistva u Virginiji (Foto: Twitter)
Fotografija s mjesta ubistva u Virginiji (Foto: Twitter)
Dvije osobe su ubijene u utorak nakon pucnjave ispred pozorišta u Richmondu u Virdžiniji, neposredno nakon proslave maturske večeri u tom gradu što je izazvalo paniku i zabrinutost roditelja djece koja su maturirala i nalazila se u blizini nemilog događaja.

Privremeni šef policije Richomonda Rick Edwards rekao je da je osumnjičeni, starosti 19 godina, priveden i bit će optužen za ubistvo drugog stepena u dvije tačke. Druga osoba za koju su prvobitno postojale indicije da je učestvovala u pucnjavi, pokazalo se kao netačno.

Edwards je također potvrdio da su u incidentu poginuli 18-godišnjak i 36-godišnjak za koje prve informacije kažu da su sin i otac. U pucnjavi je ranjeno još petoro, a jedna žrtva je zadobila povrede opasne po život.

Policajci u Altria teatru, gdje se održavala ceremonija dodjele diploma za Hugenotsku srednju školu, čuli su pucnjavu oko 17:15 i javili se radiju policiji stacioniranoj ispred, koja je pronašla više žrtava, rekao je Edwards.

Identiteti povrijeđenih i osumnjičenog nisu odmah saopšteni, ali policija vjeruje da je osumnjičeni poznavao jednu od žrtava.

"Učinit ćemo sve što možemo da pojedince umiješane u ovo privedemo pravdi", rekao je gradonačelnik Levar Stoney na konferenciji za novinare i dodao kako se ovo nigdje ne bi smjelo događati.