Olivia Campbell
345

U napadu u Manchesteru ubijena i 15-godišnjakinja koju je majka očajnički tražila putem Facebooka

Klix.ba
Olivia Campbell
Olivia Campbell
Charlotte Campbell je putem Facebooka potvrdila da je njena 15-godišnja kćerka Olivia među ubijenim u terorističkom napadu koji se u ponedjeljak desio u Manchesteru.

Majka je nakon napada očajnički pokušavala pronaći kćerku, a u akciju koja je pokrenuta upravo putem Facebooka uključio se veliki broj ljudi.

"RIP moja draga, prelijepa djevojko. Oduzeta si mi previše rano. Pjevaj s anđelima i nastavi se smijati. Mama te puno voli", napisala je Charlotte.

Charlotte je u utorak kazala da se s kćerkom posljednji put čula za vrijeme koncerta te da joj je Olivia rekla da se odlično zabavlja zahvaljujući tome što ju je majka pustila da ide. Nakon što je njen prijatelj Adam pronađen u bolnici, Charlotte se nadala da je i njena kćerka među 59 povrijeđenih.

Nažalost, Olivia je identificirana kao četvrta od 22 žrtve.

Podsjećamo, napadač je aktivirao eksplozivnu napravu na koncertu Ariane Grande, prilikom čega je smrtno stradao. Policija je potvrdila da je riječ o 22-godišnjem britanskom državljaninu Salmanu Ramadanu Abediju. Odgovornost za napad preuzeo je IDIL.