Irak
0

U napadima osam mrtvih i 12 ranjenih

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Osam osoba je ubijeno, među kojima tri policajca, a 12 je ranjeno u utorak u napadima širom Iraka, izjavili su izvori iz sigurnosnih službi.

U Iskandariji, 50 kilometara južno od Bagdada, dva policajca su ubijena, a dva su ranjena kad je eksplodirala bomba pri prolasku njihove patrole, saopćila je policija.

Još jedan policajac je ubijen, a četiri su ranjena u Faludži i Garmi kad su eksplodirale magnetne bombe pričvršćene za njihova vozila.

U Abu Ghraibu, 20 kilometara zapadno od glavnog grada, ubijena su dva rođaka koji su kao preduzimači radili za iračku vojsku, a tri člana njihove porodice su ranjena kad je njihova kuća dignuta u zrak dinamitom, saopćila je policija i medicinski izvori.

U Moueikhi, u pokrajini Babylon, južno od Bagdada, ubijen je lokalni vođa Sahwe, milicije koja se bori protiv Al-Qaide, a njegov tjelohranitelj je ranjen magnetnom bombom.

U Yamuku i Dori, dvije osobe su ubijene, a dvije ranjene u napadima na jedan minibus i jedan automobil, izjavio je jedan izvor iz ministarstva unutarnjih poslova.

Napadi su u opadanju u odnosu na 2006. i 2007. godinu, ali su još česti bombaški napadi i otmice.