Nastavljeni sukobi u Libiji
0
U Misrati najmanje 40 poginulih
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@\"civili.... Ti pod stranim plaćenicima vidiš samo crnce. 30% stanovnika Libije su crnci. Da si tamo bio vidio bi crnca policajca, crnca oficira, crnca ministra u Vladi Libije, crnca direktora banke, crnca.... Nemojte mi spominjati Al Jaziru! Na demonstracijama u Zaviji, Sirtu, Misurati kamermani Al Jazire nisu snimale organizatore ovih protesta, a to su bili ni manje ni više isti onakvi kakvi su protestvovali nedavno u Sarajevu, znači pravi teroristi-Al Kaida sigurno. Ako ste čitali zapise M.Lazanskog iz Libije mogli ste pročitati kako je francuski novinar u sasvim mirnoj sizuaciji \"zalijegao\" na trotoar i pravio scenu kao da se vode borbe na ulici, dok su lojani Gadafiju \"šenlučili\" u vazdug, i sinoć je ta scena bila na RTS1. Mislim da je danas svakome više jasno šta se dešava. Amerika žmuri i avionima pomaže prave teroriste koje su im rušili \"Blizance\", pardon ako su uopšte oni
PAR CINJENICA O LIBIJU KOJE VJEROVATNO NIKAD NISTE CULI BNP po glavi stanovnika: 14.192 $. Primanja na racun nezaposlenosti: 730 $. Plata medicinske sestre: 1.000 $. Za svako novorodjeno dijete drzava porodici placa 7.000 $. Nakon sklapanja prvog braka svaki bracni par dobija 64.000 $ od drzave za kupovinu stana. Prilikom otvaranja privatnog biznisa svaki gradjanin dobija 20.000 $ pocetnog kapitala od drzave. Obrazovanje u potpunosti besplatno. Zdravstveno osiguranje za svakog drzavljanina u potpunosti besplatno. Cijena hrane simbolicna. Elektricna energija za upotrebu u domacinstvu besplatna. Krediti za kupovinu stabenih objekata i vozila bez kamate. Prilikom kupovine automobila drzava placa 50% cijene vozila (pripadnicima oruzanih snaga 65%) Cijena goriva smijesna (litar benzina Kosta 0.14 $) Ovo je daleko od onoga cime nas mass mediji kljukaju i sta oni zele da mi znamo.. POMOZIMO DA ISTINA IZADJE NA VIDJELO!
On je također obavijestio me da je bio u mogućnosti da prepoznaju broj tijela kao među mladima koji su bili oteti od Souq Al Jummah prosvjeda u Tripoliju. \" 21:53 Reuters libijska državna TV-izvještaj (veceras) o novim napadima na nekoliko mjesta u Tripoliju
21:10 Libijska TV: Bombardovan i grad Sebha. ------------------------------- 21:08 Glasnogovornik libijske vlade izjavio je da je mnogo u. bijenih nakon savezničkog napada na luku i aerodrom u Sirtu, prenosi Reuters. ------------------------------- New York Times NY Times novinara zatočenih u Libiji su pušteni. Novinari su Anthony Shadid, Tyler Hicks, Lynsey Addario i Stephen Farrell (na slici lijevo) - koji ima dvojno državljanstvo britansko i irsko. A. lmanara Media svjedok je kontaktirao A. lmanara Media navesti sljedeće izvještaj je dobio od liječnika u Tripoliju: \"Jedan od doktora koji radi u Tripoliju bolnici me je obavijestio je danas 21. marta 2011 u 13:00 GMT da Gadafijeve snage dovoze u bolnicu stara tijela (tj. mrtva za neko vrijeme) i oni žele dovesti medije tako da oni mogu snimiti film i fotografiju i prikazati ih kao žrtve koalicijskog napada.
Francuski vojni avioni su izveli 55 letova preko Libije u protekla tri dana od dana pokretanja međunarodne koalicije rad za provedbu rezolucije UN-a, francuski šef oružanih snaga izjavio je, prema AFP. BBC-a Jon Sopel u Italiji izvješća: \"Prvi od tri tajfuna koristi RAF danas [ponedjeljak] za misije iznad Libija se vratio u bazu u Gioia del Colle. Dva C130s također su stigli - vjerojatno nošenje oružja i logističke potpore za tornada koji su zbog toga ovdje \".EU spremna da obezbedi dostavu humanitarne pomoći Libiji Evropska unija saopštila je danas da je, u slučaju da Ujedinjene nacije to zatraže, spremna da mobilizuje svoje vojne i civilne resurse kako bi obezbedila humanitarnu misiju u Libiji.
Obama je, na konferenciji za novinare u Santiagu gdje je bio u posjetu čileanskom predsjedniku, rekao da je njihov cilj u Libiji čuvati civile od napada libijskog čelnika Gaddafija, a ne svrgnuti ga s vlasti. Međutim, dodao je da Gaddafi će s vlasti \"morati otići\". 20:55 Novi napadi na Tripoli, treću noć zaredom Novi vazdušni udari međunarodnih koalicionih snaga na libijsku prestonicu Tripoli počeli su večeras, treću noć zaredom, prenosi libijska televizija. Nekoliko sati pošto je pao mrak u gradu se čuje i protivvazdušna odbrana, dodaje državna televizija. Još nije poznato šta je meta napada u Tripoliju.
Obama: NATO narednih dana preuzima komandu nad akcijom u Libiji Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Čileu da će NATO biti uključen u koordinisanje sledeće faze vojne akcije u Libiji i dodao da će do prebacivanje komande doći u narednim danima. NATO će biti uključcen u funkciju koordinacije zbog vanrednih kapaciteta Alijanse, rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa čcileanskim predsednikom Sebastijanom Pinjerom. Obama je kazo da je početni fokus vojne akcije protiv Libije bio da se eliminiše njena protivvazdušna odbrana, kako bi se efikasno uvela zona neletenja a avioni i piloti koalicije ne budu izloženi pretnji dok je sprovode, a drugi vid toga je obezbeđenje da se mogu sprovesti humanitarni aspekti misije.
Gadafi dužnosnici potajno tražeći novinske agencije da prestanu davati snimke Al Jazeera Kamera je snimanje bez znanja Gadafi dužnosnici u Tripoliju, kada su pitali strane novinske agencije da prestanu davati snimke Al Jazeera http://www.youtube.com/watch?v=YvdwRo8-Cw4&feature=player_embedded Zarobljeno oruzije i tenkovi - http://www.youtube.com/watch?v=Lj6AGOr6Sq0&feature=related http://www.youtube.com/user/mhamedhelal#p/u/18/WfDoCOOIOao
21. MARTk 2011: Ovaj video pokazuje mrtvih tijela nekoliko Gadafi je stranih plaćenika, navodno, da su u. bijeni nakon što su francuski avioni izveli napad. Upozorenje: ove snimke su uznemirujuce . http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2Y6JHBq9uoE
Bombardovanja ugrozavaju civile, ojjj koja izjava. Niije im smetalo kad su svoj narod bombardovali Vako se i Beograd zalio kad su dobili sta su trazili.