{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kataru će se snimati film o poslaniku Muhamedu

A
19.9.2012. u 12:31
10
16
U Kataru će se snimati film o poslaniku Muhamedu
10
U Kataru će se snimati film o poslaniku Muhamedu
Foto: Anadolija
U intervjuu za agenciju Anadolija, direktor katarske produkcijske kompanije "Nur" Ahmed Hasimi je izjavio da je, nakon spornog filma snimljenog u Americi u kojem se vrijeđa poslanik Muhamed i koji je izazvao nemire u svijetu, ova kuća izdvojila budžet od 450 miliona dolara za snimanje filma o životu poslanika. Film je u pripremi, a sastojat će se iz tri dijela.
Hasimi je kazao da je scenario ovog filma u pripremi još od 2009. godine i da je u završnoj fazi. On je kazao da ovaj film šalje pozitivnu Poslanikovu poruku cijelom čovječanstvu i da će biti svojevrsni odgovor na provokativni film koji je uzrokovao nemire i krvoproliće u svijetu.

"U pripremi scenarija za film, kosultirali smo mnoge islamske učenjake, kao što je Jusuf el-Kardavi. Njihov doprinos je bio na fonu poštivanja islamskog prava i pravila. Želimo da svijetu pošaljemo pravu poruku o životu i djelu Poslanika, nasuprot filmu koji je snimljen u Americi i koji vrijeđa njegov lik i djelo", rekao je Hasimi u intervjuu za agenciju Anadolija.

Ističući da je jedan od ciljeva kompanije "Nur" da promoviše život i djela poslanika Muhameda, Hasimi je kazao da je ova produkcijska kuća do sada izdala priručnik o životu poslanika, koji je štampan na šest jezika i podijeljen u 250 hiljada primjeraka, te mnogo drugih djela tog sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: