{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Kataru će se snimati film o poslaniku Muhamedu

A
19.9.2012. u 12:31
10
16
U Kataru će se snimati film o poslaniku Muhamedu
10
U Kataru će se snimati film o poslaniku Muhamedu
Foto: Anadolija
U intervjuu za agenciju Anadolija, direktor katarske produkcijske kompanije "Nur" Ahmed Hasimi je izjavio da je, nakon spornog filma snimljenog u Americi u kojem se vrijeđa poslanik Muhamed i koji je izazvao nemire u svijetu, ova kuća izdvojila budžet od 450 miliona dolara za snimanje filma o životu poslanika. Film je u pripremi, a sastojat će se iz tri dijela.
Hasimi je kazao da je scenario ovog filma u pripremi još od 2009. godine i da je u završnoj fazi. On je kazao da ovaj film šalje pozitivnu Poslanikovu poruku cijelom čovječanstvu i da će biti svojevrsni odgovor na provokativni film koji je uzrokovao nemire i krvoproliće u svijetu.

"U pripremi scenarija za film, kosultirali smo mnoge islamske učenjake, kao što je Jusuf el-Kardavi. Njihov doprinos je bio na fonu poštivanja islamskog prava i pravila. Želimo da svijetu pošaljemo pravu poruku o životu i djelu Poslanika, nasuprot filmu koji je snimljen u Americi i koji vrijeđa njegov lik i djelo", rekao je Hasimi u intervjuu za agenciju Anadolija.

Ističući da je jedan od ciljeva kompanije "Nur" da promoviše život i djela poslanika Muhameda, Hasimi je kazao da je ova produkcijska kuća do sada izdala priručnik o životu poslanika, koji je štampan na šest jezika i podijeljen u 250 hiljada primjeraka, te mnogo drugih djela tog sadržaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: