Svijet
0

U Jemenu ubijeno deset pripadnika Al - Qaide

Srna
U vazdušim udarima jemenskih snaga na položaje boraca povezanih sa Al - Qaidom na jugu zemlje ubijeno je deset militanata, uključujuči njihovog lidera, izjavio je danas izvor iz jemenske Vlade.

Napadi na militante, koji su proširili svoje baze na jugu Jemena tokom nemira koji su doveli do svrgavanja predsjednika države, izvršeni su kasno sinoć u mjestu Bajda, oko 130 kilometara jugoistočno od glavnog grada Sane.

   "Deset pripadnika Al - Qaide, uključujući njihove vodeće članove, ubijeni su u tri vazdušna udara tokom njihovog sastanka u Bajdi", rekao je izvor i dodao da je uništen veliki broj vozila koje koristi Al - Qada.

   Stanovnici Bajde rekli su da su borbeni avioni gađali zapadna predgrađa, u kojima svoja uporišta imaju pripadnici grupe Ansar al Šarija. Oni se bore protiv državnih snaga bezbjednosti od sredine 2011. godine.

   Stanica Al Arabija javila je ranije da su vazdušne udare izvršili američki avioni.

   SAD sarađuju sa jemenskim vlastima u borbi protiv militanata iz Al kaide na Arabijskom poluostrvu.

   Direktor Centralne obavještajne službe David Petreus izjavio je ranije da je ovaj ogranak Al Qaide "najsopasnija regionalna grupa globalnog džihada".
   Krajem januara, najmanje 12 militanata iz Al Qaide, uključujući četiri lokalna lidera, ubijeni su u napadu bespilotnom letjelicom na jugu Jemena.