Svijet
0

Dvadeset pripadnika Al-Qaide ubijeno na jugu Jemena

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dvadeset pripadnika Al-Qaide ubijeno je u četvrtak u nizu operacija na jugu Jemena, od kojih je deset ubijeno u zračnim napadima, saopćilo je ministarstvo odbrane i lokalni zvaničnici.

U prvom napadu bespilotnom letjelicom pogođena je jedna kuća u Jaaru, uporištu mreže u pokrajini Abijan, u kojoj je ubijeno osam osoba, izjavio je agenciji AFP jedan lokalni zvaničnik.

Među ubijenim je jedan čovjek poznat po ratnom imenu "Jallad" kojeg smatraju odgovornim za naoružavanje Al-Qaide na arapskom poluotoku (Aqpa), doznaje se iz plemenskih izvora.

Ministarstvo odbrane je na svojoj internetskoj stranici saopćilo da je u četvrtak ubijeno deset pripadnika Al-Qaide prilikom bombardiranja njihovog položaja u Zinđibaru, glavnom gradu pokrajine Abijan.

U Šakri, 25 kilometara zapadno od Zinđibara, ubijena su u zračnom napadu još dva pripadnika Al-Qaide, od kojih je jedan lokalni vođa Haldun el-Sajed, izjavio je jedan zvaničnik Narodnih odbora za odbranu.

Ovaj zvaničnik nije bio u mogućnosti da kaže da li je napad izvela jemenska avijacija ili se radi o napadu američke bespilotne letjelice.