Pojas Gaze
0

U izraelskom napadu ubijeno šest Palestinaca

FENA
U izraelskom zračnom napadu na grad Rafu, na jugu pojasa Gaze, u četvrtak je ubijeno šest Palestinaca, saznaje se iz palestinskih medicinsikih izvora.

Napad se dogodio nekoliko sati nakon krvavog trostrukog napada na izraelski teritorij, u blizini grada Eilata, koji Izrael pripisuje palestinskim naoružanim grupama koje djeluju u Gazi.

"U cionističkom napadu na jednu kuću u Rafi poginulo je šest ljudi“, rekao je agenciji AFP Adham Abu Selmija, glasnogovornik hitne službe islamističkog pokreta Hamas koji kontrolira pojas Gaze.

Prema izjavi dopisnika i očevidaca, jedan od ubijenih je Kamal el-Najrab, glavni sekretar Odbora narodnog otpora, naoružane palestinske radikalne organizacije.

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak potvrdio je napad na novinskoj konferenciji i rekao da su meta napada bili pripadnici Odbora.

Prema izraelskom televizijskom kanalu 10, izraelska bespilotna letjelica ispalila je raketu na vozilo koje je prevozilo pripadnike Odbora narodnog otpora.

Prije toga Barak je rekao da su napadi izvedeni u četvrtak na jug Izraela, u kojima je ubijeno sedam Izraelaca, došli iz Gaze i zaprijetio da će reagirati punom snagom i odlučnošću“.