Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ispravna odluka. Nosenje burki treba strogo zabraniti. Ako su zene u arapskom svijetu izlozene ugnjetavanju, to ne znaci da trebaju biti i u Evropi.
@Hasoooooo33 slazem se 100% to nije ni obavezno musimankama,ali sta ako one to zele?
@Reality donekle se slazem,ali mi se cinni da ateisti svojoj djeci takodje ispiraju mozak i to silom,jer nema dokaza da nema Boga!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ne znam zasto se muslimani loze na ovo. Pa nigdje u Svetoj knjizi ne pise da se lice mora pokrivati. Ovo nije po islamu, ovo su izmisljena pravila. Podrzavam u svakom slucaju. GO Netherlands
Burka nema veze s islamom nego s tradicijom. I treba da je zabrane u cijelom svijetu! Bilo bi lijepo da muslimani saznaju malo vise o svojoj vjeroispovijesti, a da se malo bolje upute i oni koji nisu muslimani.
Ako je svrha nikaba da ne "izaziva" , 90 posto takvih ima sto kila, vidi se da su punije!Pa koga ce ta izazivat?S druge strane ovdje u njem nije rijetko vidjeti zenu i muza s hidzabom da se drze zs ruke i poljube na ulici!Kaze meni jedan saudijac-sloboda!Njegova majka se stalno ibretila i vikala "Boze ,boze sta je ovo?Jesu li ovo muslimani?Sine vratite se, upropastice vas zapad"!!Zadnje istrazivanje veli da 30% Arapa ispod 30 godina nisu religiozni
steta, stvarno su bile sexy ove nindze
Posjecujem Holandiju cesto i mogu reci da sam vise pokrivenih zena vidio u Rotterdamu nego u Sarajevu, sto ce reci da je Holandija sasvim liberalna za normalne ljude. Burka kao nesto sto nije stroga obaveza zenama u Islamu, ostavlja previse mogucnosti za zloupotrebu, i Holandjanin to rjesava zakonom. Oni su pragmatici, nema to puno veze sa emocijama.
Unaprijed se izvinjavam ali... Burka je obicno preseravanje !!
Sad bi u BiH isti zakon izglasali ali ne da Komšić!!!
To ce komsic razmotriti u petak kad dzumu obavi.
Tako i treba! Potpuna podrska!
svaka cast!!!! da se hoce i druge drzave ugledati na njih! glume nekw nindze ispod onog moze biti i moja rahmetli nena a da neznam
KAD ČE KOD NAS OVO JE STRAŠNO
Nikad pored ove vlasti nazalost...i na fakultetima mesdzid stavili, fuj
Pošteno. Oni su vlast ma svome. I kod Arapa je zabranjeno da gologuz šetaš ulicom a na nudističkoj plaži otac i ćerka, mati i sin sve izbacili u izlog. Meni svejedno i za burkance i gologuze.
U BiH treba zabraniti to je nosnja starih beduina nidje veze sa islamom
Btavooo
utjecaj ultra desnicara u EU je sve jaci kao i u Nizozemskoj ... sa druge strane ne ulazim u to ali mi dobar kolega kaze da im to po vjeri nije ni potrebno da cijelo lice bude prekr. a kad se vec strucnjaci iz Sumadije i iz hercegovine oglasavaju da im kazem a sta sa casnim sestrama ... ako vec pametuju drugima ... neka se oblaci ko kako hoce, u USA nemaju taj problem, mozes sa turbanom raditi u policiji i ustanovama i sl. ako ti je to obicaj..
europa klizi sve vise u desno.. dugo je bila demokracija...vrijeme je za malo udaljavanje i vracanje na fabricke postavke..
@x1111tayson Probaj staviti kacigu od motocikla na glavu i uci u Banku :)
Svaka cast Holandiji, ovo treba svugdje uvesti.
@gooUser1561300450 Gotovo sam siguran da ne zele, sve im je to tradicijski uslovljeno.