{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U blizini Damaska pronađeni deseci tijela

26.8.2012. u 07:57
0
44
U blizini Damaska pronađeni deseci tijela
0
U blizini Damaska pronađeni deseci tijela
Foto: Arhiv
Aktivisti opozicije u Siriji su izjavili da su u jednom gradu u blizini Damaska pronađeni deseci tijela, a vladine snage su optužili za masakr. Kako kažu aktivisti, većina žrtava u gradu Daraya su sistematski pogubljene.
Jedan nepotvrđeni izvještaj kaže da je u kućama i podrumima pronađeno preko 200 tijela. Bez komentara na tvrdnje aktivista, na državnoj televiziji Sirije je rečeno da je Daraya očišćena od terorističkih grupa.

Snage predsjednika Bashara al-Assada su pokrenule napad na grad u subotu, nakon nekoliko dana teškog bombardovanja. Akitivisti su na internetu objavili video snimke, na kojima se mogu vidjeti borjna mrtva tijela u džamiji Abu Auleiman al-Darani, prenosi BBC.

Prema izjavama aktivista, mnoge od žrtava su imale rane od metaka na glavi i prsima, a vladine snage su ih ubile u vlastitim kućama.

"Assadova vojska je u Darayi počinila masakr", rekao je jedan član opozicije. Aktivisti kažu daje većina žrtava ubijena sa male udaljenosti, ali da ima dokaza i da su neki poginuli od snajperske paljbe.

Sirijski posmatrači za ljudska prava, opozicijska grupa aktivista bazirana u Velikoj Britaniji, je već ranije izjavila da je tokom posljednje sedmice u Darayi poginulo više od 120 osoba. Tvrdnje aktivista, zbog ograničenja za strane medije u Siriji, nisu potvrđene od nezavisnih organizacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: