{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Tužilac Pistoriusu: Ubili ste nenaoružanu i nevinu ženu

19.2.2013. u 10:36
26
35
Tužilac Pistoriusu: Ubili ste nenaoružanu i nevinu ženu
26
Tužilac Pistoriusu: Ubili ste nenaoružanu i nevinu ženu
Oscar Pistorius (Foto: Arhiv/AFP)
Slavni južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius ponovo se danas pojavio na sudu na suđenju za ubistvo Reeve Steenkamp 14. februara u njihovom domu u Pretoriji.
Na ročištu su objavljeni detalji optužnice prema kojima se dvostruki amputirac naoružao, ustao, stavio proteze na noge, prešao sedam metara i potom u vrata kupaonice ispalio četiri hica.

Tri metka pogodila su Steenkamp u kupaonici, a Pistorius je potom razvalio vrata i žrtvu odnio niz stepenice. Tužilac je rekao da je usmrtio "nenaoružanu i nevinu ženu".

Djevojka je navodno u njegov dom došla oko šest sati popodne i donijela je torbu sa stvarima s namjerom da prenoći.

Dvadesetšestogodišnjak je rekao kako je pucao jer je mislio da je provalnik, a danas ga je tužilac pitao zašto bi se provalnik zaključao u kupatilo.

Pri dolasku u sud Pistorius je u policijskom autu bio pokriven crnom dekom. U sudnici je plakao.

Policijskom istragom obuhvaćene su i poruke na iPadu ubijene, jer je navodno u ranim jutarnjim satima primila poruku koja je možda izazvala njenu svađu s optuženim. Tablet je pronađen na podu kupaonice i zajedno s mobitelima Pistoriusa i Steenkamp jedan je od predmeta istrage.

Rodbina je ispratila kovčeg s tijelom ubijene u krematorij (Foto: AFP)
Rodbina je ispratila kovčeg s tijelom ubijene u krematorij (Foto: AFP)

Za danas je zakazana sahrana ubijene djevojke, kojoj će prisustovati rodbina i prijatelji. Porodica Steenkamp traži od Pistoriusa da kaže istinu, jer žele znati šta se desilo s njihovim "prelijepim anđelom".

"Sve što tražimo su odgovori zašto se ovo moralo dogoditi, zašto je naša prelijepa kćerka morala umrijeti na ovaj način", kazala je Reevina majka June.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: