Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Novi genocid poslije armena sad nad kurdima.
Bilo bi dobro kad bi jednog dana svi napustili taj region i ostavili te narode da zive u miru ,jer sve dok se Izrael tu nije doselio to je bio najmirniji dio zemaljske kugle
Sto ne napisu da se sacica kueda borila protiv mocne turske v ojske 2 mjeseca i povukla se kad su se povukli civi,i!To pisu sve zapadne novine.
Sve Kurda sto sam u zivotu upoznao bolje da nisam. Nikakvi ljudi,poltroni i kukavice,da im je nesto ali na tudji racun i da neko drugi to uradi.
nisam ih puno upoznao ali je poznato po tome sto se vrlo brzo uklapaju i nisu poznati po dobrim picerijama vec vise kao odlicni pjevaci, glumci, pisci itd,, gdje da ih "bacis"
Sravnit ce ovo turci, ali problem nece rjesiti. radi se o preko 30 miliona ljudi i jos toliko po svijetu, sa manje vise istom zeljom. turci se nece nikada rjesiti problema dok god ne budu spremni na kompromise koje su davno trebali napraviti i rjesiti tako vazno pitanje. nemozes jednostavno negirati ili izbrisati toliki broj ljudi. Jedino sto je dobro u ovoj prici za Tursku je sto se suprostavila IDIL-ovskom terorizmu koji je bio najveca prijetnja regionu i sire i time dobila par saveznika.
@b1ackfie1der Problem je u tome sto ovaj problem stalno prisutan. Turci iako su bili vojna sila nikada nisu uspjeli slomiti kurde cak ni u "svojoj" drzavi. Kurdi su im bili vjecita glavobolja. znaci i tada kao i sada turci su nadmocniji, a sto nikada nije rezultiralo a niti bilo ispravno tako udarati po onima u ciju si kucu usao. Drugi osvajaci su bilo daleko pametniji i koristili su diplomatiju uvidjevsi posljedice stalnog sukobljavanja.
@tokmak Nisu se mozda suprostavili kao drugi ali su igrali u tom kolu:)) moze po Sarajevu aj prosetaj se sa bradicom i kratkim pantalonama po Istanbulu. nevidljiva policija ih hvata na k'o zeceve
Bravo braćo , bravo,odbite teroriste.
Zalosno je sto Turska nikada nije pokazivala nimalo diplomatske vjestine vec vijekovima ratuju gdje ce i njihovi civili trpit posljedice jos toliko dugo. Kurdi, glupi ili ne jednostavno su primorani na borbu kao i na saradnju s nekim. Nisu Kurdi jedinstveni u tome.. i nase sudbinu su oduvijek kao i sada zavisile od volje velikih.
Fašista Erdogan ubija nevin narod
Ima li neko da mu je sve jasno ko? skim? kako? Amerika? Rusija? Turska?
Iskreno, zao mi je sto jedan narod kojeg ima 20-30 miliona nema svoju drzavu. Tuzno je sto u tom regionu ne saradjuju zajedno, vec ratuju za Americke i Ruske interese. Pouka za Bosnjake bi trebala biti, da je i njima bila namjenjena sudbina Kurda. Sad Bosnjace kad imas svoju zemlju, voli je, pazi je, cuvaj je.
E nakon casnih operacija rusa i amera, sad je na redu necasna operacija turaka. Crvena glasila i glasila smrdoncica su se oglasila punom snagom. No turci imaju najvise pravo da tu udju jer kad im se par kurda raznese u istanbulu jbg oni trpe. Al nema prAvde pogotovokod nasih socijalistickoh analiticara. Pa i rusija majka je napustila spcijalizam samo nase uhljupe niko ne vrati izumiranje je jedini lijek za njih.
Nije ni cudo sto si bez posla.
A jest gadna ova vehabijska gamad. Kakav bi merak bio Erdoganu polupat zube.
glođi mu ga vlahu
meni ta tzv oslobodilacka armija zvuci kao vojska rs u bh.
Konacno, PKK je razbijena u svom najjacem uporistu. Naredna faza je povratak civila u sigurnu zonu pod kontrolom FSA. Uz minimalam broj civilnih zrtava su ovo odradili Turci, aferim.
ova jadna sirija je nastradala kao rijetko koja država u povijesti.