Sravnit ce ovo turci, ali problem nece rjesiti. radi se o preko 30 miliona ljudi i jos toliko po svijetu, sa manje vise istom zeljom. turci se nece nikada rjesiti problema dok god ne budu spremni na kompromise koje su davno trebali napraviti i rjesiti tako vazno pitanje. nemozes jednostavno negirati ili izbrisati toliki broj ljudi. Jedino sto je dobro u ovoj prici za Tursku je sto se suprostavila IDIL-ovskom terorizmu koji je bio najveca prijetnja regionu i sire i time dobila par saveznika.
problem je sto su turci po svom politickom fonu - ultradesnicarski nacionalisti prije svega pa tek onda muslimani sa "tradicionalnim" vrijednostima.... i dok je miliona turaka i oruzja i municije i politicke podrske - kurdi ce za svoja sranja dobijat samo najgore....
@b1ackfie1der Problem je u tome sto ovaj problem stalno prisutan. Turci iako su bili vojna sila nikada nisu uspjeli slomiti kurde cak ni u "svojoj" drzavi. Kurdi su im bili vjecita glavobolja. znaci i tada kao i sada turci su nadmocniji, a sto nikada nije rezultiralo a niti bilo ispravno tako udarati po onima u ciju si kucu usao. Drugi osvajaci su bilo daleko pametniji i koristili su diplomatiju uvidjevsi posljedice stalnog sukobljavanja.
Prikaži sve komentare (87)