Grčki ministar Drucas
0
"Turska treba da povuče trupe s Kipra"
Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sa-x zasto prepisujete slijepo tudju propagandu i iskrivljujete istinu?? Kipar nije podjeljen zbog TUrske intervencije vec zbog Grcke hunte koja je silom pokusala da pripoji Kipar Grckoj i da protjera Tursko stanovnistvo sa Kipra, tek tada je TUrska vojska intervenisala.. zasto ne spomenete citavu sliku vec samo propagandu jedne strane i recenice izvadjene iz konteksta..
Cigani i jedni i drugi.
Ako cemo gledati historijski, grcku treba vratiti pod Makedonsko carstvo jer je poznato cija je grcka bila za vrijeme Aleksandra velikog sina makedonca Petra Makedonskog.
@Osvetnik Tebe onda u Anadoliju! Uostalom sve više se ti i takvi upinjete da budete Turci. Idite onda u Tursku!
TREBALO BI VLAHE IZ BOSNE PROTJERATI NA KIPAR;PA NEK TAMO ZAJEDNO SA OSTALIM GANCIMA JEDU KAMENJA;ILI PUSTITI TURSKU DA SE RIJESI GRCKE JEDNOM ZA SVAGDA
Kipar je od 2 milenijuma prije Hrista, bio Grcka.- i tako sve do dolaska Turka. Osmanlije nemaju tu sta da traze, a Grci hoce samo ono sto i jeste njihovo. I taj ce se problem morati rjesiti jednog dana.
Kako vrijeme ide, izgleda da ce EU vise trebati Turska, nego Turskoj EU. Samo kazem kako vrijeme ide, nista vise.
Vadio ne vadio Grčka je pokušala aneksiju Kipra. Ceh platili zna se ko (nisu Grci iz Grčke)
Turci su okupirali tu teritoriju. Nijedna zemlja (sem Turske, naravno), nije priznala tursku okupaciju. Nema se tu sta vaditi iz konteksta.
...ne ide ovako \" Grčka treba da povuce trupe sa Kipra\"
Ovo je predstava za kiparske grke. Prema svim mogucim anketama ogromna vecina stanovnistva u Turskoj je ostro protiv ulaska u EU (procentualno puno vise nego sto stanovnici zemalja clanica EU ne zele primiti Tursku). A turci ce KKTC prepustiti grcima kada mjesec udari u saturn i jedna krhotina se sudari sa svemirskim brodom nepoznate civiizacije koji onda greskom potpuno unisti nase sunce (a mozda nece ni tada) :P
Egejsko more je kičma Grčke! Biće Nikozija srce Grčke.