Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mislim da Turci imaju pragmatične razloge da se ne miješaju brzopleto u sukob: 1. Očito su postigli neki dogovor o nenapadanju povodom puštanja 49 turskih državljana iz konzulata u Iraku. 2. Ulazak u rat sa ISIL-om bi se mogao prenijeti i u Tursku - u formi npr. bombaša samoubica. To bi zadalo strašan udarac Turskom turizmu, koja je značajna privredna grana, 3. Moguće da Turska zazire od pomoći Turcima, jer bi ovi vrlo lako mogli proglasiti autonomiju u Siriji, kako su to uradili u Iraku, a onda bi za 10-15 godina vrlo vjerovatno došla na red autonomija u Turskoj - sve sa ciljem stvaranja jedinstvene kurdske države. Mislim da im je najkorektniji stav tajno naoružavati Kurde. Na kraju krajeva, ako ne mogu pobjediti ISIL uz pomoć američke avijacije i silne pomoći u naoružanju, onda su nula. Pametno je što su zatvorili granicu jer šta bi tek turski Kurdi povratnici iz sukoba u Siriji sutra mogli raditi po Turskoj?
Mnogima je bitno da Turska udje u rat, a u konacnici taj rat je pripreman dugo... nema veze sa IDIL-om.
Demokrata sam u dushi,ali bi ovde izveo snajperiste da sam na mjestu Erdoana,i cim razbije izlog metak u koljeno cim baci molotovljev koktel opet metak u koljeno.cuj izaso na demonstracija a pali pa nisu to demonstracije to rusenje ustavnog poretka koji se mora sprijecit svim i svacim.Ovo da naprave u izraelu ili ameriki dosad bi bilo hiljade mrtvih demonstranata.
stigli cionisti i do turske zato su oni naredili idilu da protjera kurde u tursku pa da ovi pale tursku hapsi tu bagru cionisticku il izvedi snajperiste pa im malo koljena steluj nisu ovo radnicki protesti cuj demonstriraju sto drzave nece u rat,haspsi i prebacuj preko granice eto im rata odma.
Bakijato,briga mene i za ture,kurde,sirijce i ostale bit je u tome da što duže traje i da što više stoke izgine.Nadam se da će i biti puno,puno.A uz to dobra stvar je destabilizaciuja turske,jer ona sljedeća puši.
Odlično počela je destabilizacija turske ( ako je ikad i bila stabilna). Sada će turci ući u rat u siriji i to je to.Raspad sustava.
nadaj se nadaj
E eugen turska ako udje u siriju nema idila za 15 dana nidji vise jedino da poskacu u more tu im je spasili da bjeze saudima i cionistima,tuska ce ih poderat ko ja scepin plakat.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
erdogan je glavni sponzor isila. on zeli da isli istrijebi kurdistance. erdogana na lomacu!
Što bi naš narod rekao - niđe veze.