Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Rat se sastoji u tome, da se ljudi, mada jedni druge ne poznaju, međusobno ubijaju na zapovijed ljudi koji se vrlo dobro poznaju, a uzajamno se ne ubijaju."
tako su oni i u bih ubili kralja uništili državu vladali 350 godina i onda kažu pa šta se ljutite donijeli smo vam islam
@Jason Za kraj kad vec lupas gluposti o kojima nemas pojma,nego procitas nesto sto napise neki muslimanski portal,pa to prihvatis kao istinu jer ti se svidja.Ne moras citati srpske autore,ali bar procitaj djelo britanskog istoricara Noem-a Malcoma,koji je napisao citave tomove o slovenskim jezicima u kojima jasno kaze da je taj jezik,jednostavno,.. pogodjaj koji? :) Procitaj njegovo djelo,pa ces sam saznati odgovor :) Moj "dobri bosnjanije"... :-*
@Jason Cak mu i samo prezime "Uskofi",pod pretpostavkom da se tako prezivao definitivno nije slovenskog porijekla.Najbitnija stvar je da on NIJE sastavio nikakav normirani rijecnik,u duhu danasnjeg poimanja rijecnika,vec je to bilo djelo napisano u stihovima,koje je kasnije ON SAM prozvao "bosansko-turski rijecnik" a NE rijecnik "bosanskog jezika". Druga vrlo bitna stvar,znas li kojim pismom je pisano to djelo? NA ARABICI!!! ZAPAMTI TO DOBRO,NA ARABICI!!! Nikakva "bosancica"(odnosno Bosanska verzija cirilice)! Prema tome,jasno je da je taj njegov spjev koga vi zovete "bosanskim rijecnikom" a pritom i svojatate "bosancicu",djelo bez ikakve vrijednosti koje cak ni TURCI nisu priznali iako je bio sluzbenik na sultanovom dvoru.Ako su postojali "bosanski jezik" i "bosansko pismo-bosancica" onda je logicno da taj rijecnik bude napisan na "bosancici"? STO NIJE BIO SLUCAJ.TACKA. Zasto? Zato sto je bosancica samo varijanta cirilice,koja se moze vezati samo za srpski jezik.Tacka.
@Jason Citaj ovo pazljivo: O životu Muhameda Hevaja se vrlo malo zna, čak se ne zna ni koje mu je pravo ime, jer se on potpisivao sa Mhmd - bez vokala, a to se može čitati i kao Muhamed ali i Mehmed, Hevaji mu je pjesnički nadimak, koji znači - zračni, a i Uskufi i Bosnevi su samo nadimci. Za Uskufi, se prepostavlja da potječe od zašiljene i pozlaćene kape kakvu su nosili janjičarski oficiri i službenici na sultanovu dvoru. Pa bi to značilo da je i on proveo izvjesno vrijeme na dvoru Murata IV u Carigradu[2], a Bosnevi znači da je iz Bosne[1] što je i on sam isticao u svojim rukopisima. Iako ima i teorija da Uskufi, znači da je bio iz Uskoplja ili možda iz Skopja koje se turski zvalo Üsküp. Dake,taj covjek mogao je da ima samo dva porijekla: 1.)JANJICARSKO 2.)TURSKO Ako je bio janjicar(zna se ko su oni bili i kako su regrutovani na podrucju Bosne) onda je sasvim jasno kojim se jezikom koristio,srpskim,naravno. Ako je on bio Turcin,onda kakve one veze ima sa slovenskim jezicima?Nikakve!
Poslat dostojanstveno uz vojne pocasti a ubijen uz znanje tih istih koji ga ispracaju. Davutoglu, usrao si se vjerovatno, ne prilici to tebi.
Nemojte zaboraviti medalju.
gotovo sad
Jos jedan cetnicki terorista manje na ovom svijetu. Bombardovao nevine Turkmene bez razloga pa popusio foru. Zivjela Muslimanska Turska!
Polako doci ce i u tvoje dvoriste, sto nisu Rusi, uradice Amerikanci, samo dok se razvale ove teroristicke drzave.
...u najboljem sultansko-otomanskom maniru. svilen gajtan i oficijelna dekorattivna dženaza. politika.
Pa nije nastradao tipa udario ga trajvan. Ubijen je valjda
Alaj se nakotilo srbočetnika na ovom klixu to je čudo jedno. Treba uskoro deratizaciju izvršit ovo je postalo ruglo.
Proslijedim adminki danas link profila od jednog genocidasa i ne dobih odgovor. Za lovu bi prodali i mater rodjenu...
vrhunac licemjerja..
Poslije jebanja nema kajanja , a Putin jos nije sexao tako da turci podmazite supana
balije na aparatima. usrali se od straha, ko grlice.
HAJMO VLAŠINE!!! KLIX JE VAŠ, SAMO DRKAJTE...