|

Trump pozvao Netanyahua da malo "pričeka" sa daljnjom gradnjom naselja

Trump pozvao Netanyahua da malo "pričeka" sa daljnjom gradnjom naselja
0
S
SRNA
15.2.2017. u 19:54
69
komentara
0

dijeljenja
Trump pozvao Netanyahua da malo "pričeka" sa daljnjom gradnjom naselja Foto: EPA
Predsjednik SAD Donald Trump rekao je tokom susreta sa premijerom Izraela Benjaminom Netanyahuom da će biti zadovoljan sa bilo kakvim rješenjem u vezi sa odnosima Izraela i Palestinaca sa kojim će se složiti obje strane.
Trump i Netanyahu potvrdili su dobre odnose dvije države na zajedničkoj konferenciji za novinare koja je organizovana nakon sastanka u Bijeloj kući.

Netanyahu je izjavio da suština problema između Izraelaca i Palestinaca nije izgradnja jevrejskih naselja nego to što Palestinci ne priznaju Izraelu pravo na postojanje u bilo kojim granicama.

"Rješenje sukoba ova dva naroda može doći samo uz priznanje prava Izraela na postojanje i uz potpunu bezbjednosnu izraelsku kontrolu kompletne teritorije", dodao je premijer.

Trump je u vezi sa odnosima Izraela i Palestinaca rekao da će biti zadovoljan sa bilo kakvim rješenjem sa kojim će se složiti obje strane.

Na poziv novinara da komentariše rast antisemitizma u Americi uz navod da je to možda uzrokovano Trumpovom retorikom, Netanyahu je rekao da poznaje predsjednika Trumpa veoma dugo, kao i njegovu porodicu i radni tim".

"Vjerujte mi da ne postoji veći prijatelj Izraela i javrejskog naroda od Donalda Trumpa", naglasio je Netanyahu.

Trump je pozvao da Izraelci "malo pričekaju" sa daljnjom izgradnjom naselja na okupiranim teritorijama.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...