Komentari (68)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ko god se sjetio da mladi sir turi u kiselu papriku, zaslužuje da se bar neki aerodrom nazove po njemu/njoj.
Ovaj moj tvrdi mladi sir se odlično osjeća u kiseloj paprici tvoje drage. Može onaj aerodrom u Trebinju, nazovite njega po meni.
Ako bi uspio objasniti kako se restrikcijma trgovine moze postici neki boljitak, ako je ne bi dobio, bio bi bar kandidat za Nobelovu nagradu jer si skontao nesto sto niko nije.... Recimo, BiH se izoluje i bude nam bolje. Zasto stati tu? Onda uvedemo restrikcije na trgovinu izmedju entiteta.... pa kantona.... pa opstina... pa mjesnih zajednica.... i tako postanemo najbogatija zamlja, konacno imamo plan :)
Glupan ni ne shvata kako funkcionisu medjunarodni tokovi. Sad ce druge drzave da uvedu 25% dodatne carine na Iphone recimo i apple jedan od najvecih tehnoloskih divova u SADu ode u qurac, Samsung ce da ih podere ko dijete zvecku. Dobit ce 10.000 radnih mjesta u zeljezarama, a izgubiti 100.000 u druim sektorima. Cijena robe u SADu ce da poraste, cijena automobila, cijena izgradnje (jer su to sektori koji konzumiraju najvise celika)....
A to znaci skuplje kuce i stanove, skuplja infrastruktura, skuplje kirije i sl, a to znaci manje para za druge stvari, a to znaci usporavanje ekonomije i gubitak dodatnih radnih mjesta... Al sta zna budala. USD nije u zadnjih 10 godina bio na losijem nivou...
@jokash.... čisto sumnjam da je ovaj potez urađen tek tako, pa šta bude...nisu ameri pasli travu do juče...ipak je to nacija koja pravi sve probleme na planeti Zemlji uz tiho, gotovo nečujno šaptanje cionista na uho šta da rade i kako da rade... poetna je da se trebaju što više oslabiti države...i to će da se dešava u budućnosti... I u ostalom, ako krene trgovinski rat, poenta ga je preživjeti a ameri će ga preživjeti dok će mnogi drugi da propadnu...
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Željko Kardum hrvatski analitičar objasnio je zašto nam prethodi era trgovinskih ratova. Možete ga pogledati na Youtube , ima svoju emisiju na HRT4, mislim "Druga strana" i "komentar dana" (da ne reklamiram youtubere). Pokazao se vrlo točnim.
sad je Mexiko vec postao "pravi prijatelj" za US-Ameriku haha, to su bili rijeci Trumpa zasto Mexiko nemora platit te uvozne carine. Mexikanska vlada je totalno razbila Trumpa i republikance u tom politickom ratu jer i s Trumpom na celu njihova ekonomija raste brzo i tvrtke iz cijelog svijeta tamo investiraju i otvaraju produkcije a uz to mexikanci us-amerikancima sve vise i vise krade latinoamericko trziste. Sta se toga tice svaka cast mexikanskoj vladi kako su se suprostavili gringosima.
Frajer unisti svijet!
Al je dobro uvježbo potpis... ha ya
pećinski čovjek. i dalje se ugljem potpisuje!
Joj face...hahahhhahaha
EU ako je pamentna, nek ignoriše ovaj populizam. Neće još dugo. Prije svega što sa carinama ništa neće poboljšati u USA.
Super potez. Puno će pomoći u trgovinskom razvoju, tako što će zemlje u razvoju postati sigurni robovi a njihovi geađani sluge amerikancima i superbogatim monstrumima.
ovaj vodi SAD u izolaciju... kad se cak i juzna koreja okrenula protiv njega, to ti dovoljno govori... ovo ce vise nastetiti sjedinjenim americkim drzavljanima nego ostalim drzavama... plakace oni sto su izabrali ovu budalu u bijelu kucu...
Pitanje: Što na egleskom jeziku znači pojam "stinkers" ? Odgovor: To su "smrdijanci".
kolege komentatori trebam pomoc trebam ime za tim (dajte prijedloge)
sakibovi pioniri
svaku odluku pomno izanalizira
uništava globalni poredak
Divi mu potpisa. hahahahahahahahahahah