Traga se za napadačem
9

Tri policajca ubijena u Francuskoj, četvrti ranjen pri intervenciji na terenu

V. K.
Svađa u porodici dovela do pucnjave/Ilustracija:Shutterstock
Svađa u porodici dovela do pucnjave/Ilustracija:Shutterstock
Tri policajca su ubijena, dok je četvrti ranjen u pucnjavi koja se dogodila jutros u centralnom dijelu Francuske, javljaju zapadni mediji.

Kako se navodi u prvim izvještajima, policiji u Francuskoj prijavljeno je nasilje u porodici te su nakon toga izašli na teren.

Ubistvo se dogodilo u mjestu Saint-Just Puy-de-Dômeu u centralnoj Francuskoj, javlja France TV Info. Policajci su nakon dojave o porodičnom nasilju pokušali spasiti ženu koja se sakrila na krov kuće od muškarca.

Na mjesto događaja prvo su izašla dva policajca, a jednog od njih muškarac je ubio te je nakon toga zapalio kuću. Nakon prvog incidenta na teren su stigla još dva policajca koji su također smrtno stradali nakon što je muškarac pucao na njih.

Policajcu koji je preživio povrijeđena je noga te se nalazi u bolnici Ambert. Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Francuske, policajci koji su ubijeni imali su 21, 37 i 45 godina.

Gradonačelnik François Chautard rekao je kako se čini da je sve započelo svađom u porodici nakon koje su policajci poslani na mjesto događaja kako bi evakuirali susjede i osigurali mjesto događaja. Uz policiju, na mjesto događaja došli su i vatrogasci.

Kako navode francuski mediji, napadač je uspio pobjeći s mjesta zločina te se trenutno traga za njim.