Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nedavno sam naišao na podatak da se u Kini svake sedmice pusti u pogon po jedna nova termo centrala.
nadalje, ovdje je rijec o firmama koje imaju puno termoelektrana na ugalj - znaci nije rijec o jednoj termocentrali. uzimajuci u obzir da je kina velika zemlja (otprilike nesto kao evropa), veliki je broj tih termoelektrana. one imaju filtere, koji se ne koriste. stave se samo kad (unaprijed najavljena) inspekcija dolazi.
to pricas zato sto nisi bio u kini. u kini je vjecna izmaglica. u mjestima kao linfen, ispuses nos u maramicu - maramica crna.
pa jedan dimnjak u Kini je veci zagađivač od BIH
jest al zato su uznapredovali. nema kuce bez bicikla.
Fazon je što ovakve ocjene uglavnom daju organizacije koje dolaze upravo iz država Zapada, istih onih država koje su nekoć (a i danas) ugnjetavale siromašne države, pljačkale njihova bogatstva zarad vlastite koristi, uništile ozonski omotač i slično. I sada drže predavanja zemljama istoka. Licemjerno!