Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znači zaključak:Te su Coehlove knjige dobre samo priglupima, kojima treba cjelokupnu mudroslovnu, religijsku, mističnu i drugu svjetsku literaturu svesti na najviše 150 stranica prosto-proširenih rečenica, da bi mogli razumjeti to što inače nikada ne bi bili u stanju prokljuviti svojim mizernim mozgićima.
Zapadnjacka civilizacija javno proklamira meritokraciju – oblik drustvenog uredjenja u kojem zasluzni trebaju biti nagradjeni, a losi trebaju otpasti. Javni uspjeh u formi statusa, slave ili novca je jedini drustveno prepoznatljivi oblik nagradjivanja. Međutim, s Coelhom imamo situaciju u kojoj su uspjesni oni koji to kvalitetom ocito ne zasluzuju. Sto ce reci da uspjeh nije nuzno vezan uz kvalitetu. Može li ista vise demotivirati onoga tko stvarno pokusava biti kvalitetan od cinjenice da ga upravo to diskvalificira za svaku vrstu javnog prepoznavanja i nagrade?
komentirati cu Coelha kao pisca. procitao sam od njega samo Alkemičara i po meni dosta da vidim o kakvom se piscu radi, i da ti budem iskren svakoj ali svakoj knjizi pristupam prazne glave (znaci bez predrasuda) i hladnog srca (a na knjizi je da ga potakne). I vjeruj mi knjiga je predivno aranziran koktel davno napisanih i izrecenih kvazimudrosti prozetom kvaziduhovnoscu od new age do dalaj lame. problem je u tome sto moj zeludac tesko probavlja koktele, a narocito one od losih sastojaka. Kao sto neistrenirano tijelo ne moze podnijeti velike fizicke napore, neistreniran um ne moze podnijeti slozenije forme.Oni koji vjezbaju znaju koliko treba znoja proliti da od \'tri skleka i jednog zgiba\' dospijemo do sportske forme. E pa upravo toliko znoja trazi da se premosti jaz od Coelha do, primjerice, Eugenidesa, Franzena ili Carvera.
@jaja... u demokratskum svijetu treba da dokazes da je ratni zlocinac, ati kao potomak komunista naucio-la da prvo proglasis krivcem a ti se onda brani i dokazi, moj-a @ jaja... taj period pripadu historijskom smecu svidjelo se to tebi ili ne!. Tony Blair je politicar svijetskog kalibra. citaj malo i o njemu dok \"sjedis i places na obali rijeke save\", hahahahahh
Ako ti smatraš djela poput \"na obalu rijeke Piedre sjela sam i plakala\" ili jedno djelo \"Alhemičar\" običnim djelima onda očito ili nisi upoznat sa istim, ili eto tek onako nešto pišeš da možeš reći da si komentarisao naslov. kao prvo priča koja je objavljena na sa x nema veze sa kvalitetom njegovog književnog rada, kao drugo navedi mi prvo razloge zašto nije tačna konstatacija da je Toni Bler ratni zločinaca, a tek onda kao treće mi uporedi (a naravno to je dozvoljeno) djela Pamuka vs Coelho. Ako i jedno budeš u mogućnosti da učiniš ali argumentirano ja nikada neću više napisati ni jedan komentar na netu. Kunem se! Molim za repliku, odgovor ...
Coelho je jedan obican prosjecni pisac. To sto je prodao toliko knjiga, to je marketing i zato sto ga amerikanci najvise citaju a vecina njih procita jednu knjigu godisnje i to bas njegovu. ljudi citajte kvalitetu (Pamuka, Marqueza,itd.)
Ima ih jos,ihiiiiii,pa nek i svoje nadredjene povede sa sobom do Sheveningena!
Ovaj komentar na odlican nacin oslikava ko zapravo stoji iza vecine komentara na ovom portalu. Bolje bi ti bilo da se uhvatite knjiga i malo izmasirate sivu tvar nego sto ovdje masirate nase sa vasim mozdanim isprdcima.
Ti si bilmezu malo neupucen,ha???mrs ponovo u skolu,pa da naucis ko je i sto je \"onaj tamo brazilac\",bilmezu maloumni!!!Stoko bezrepa neupucena!!!odjebi u skokovima odavde!!!
ovoga sem brazila niko ga i ne zna, on je jedan obicni k..p...drz se pera a ne politike jer ionako ni to ti ne ide najbolje. Blair je prava ljudina i politicar, da je on bio 92-3-4-5 rat ne bi trajao toliko u B i H ili ne bi ga ni bilo.
Svaka cast gospodine Coelho! Cijenila sam Vas kao pisca a sada vas cijenim i kao pisca i izvanrednu osobu! Daj Boze da imamo vise takvih, svijet bi zivio u miru i ljubavi!
..vodite ga...bacite ga lavovima...u pakao s njim....
Posvadjali su balkanske narode, i to je zlocin koji se moze pripisati njima. I sada svi ispastamo (Srbi,Hrvati,Bosnjaci,....) a on nam sisu krv preko svojih banaka. Da Bog da im bilo zadnje,sve je to njihovo maslo,Bog im platio,
Zaboravio je i za zlocine koje je englesko pseto pocinilo u Srbiji!
U Den Haag s njim,da mu se sudi!!!Nek povede i ostalu bratiju sa sobom!!!