{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Tony Blair je ratni zločinac"

F
3.2.2010. u 12:15
0
15
"Tony Blair je ratni zločinac"
0
"Tony Blair je ratni zločinac"
Najpoznatiji brazilski pisac Paulo Coelho jasno je dao do znanja da ne želi da bivši britanski premijer Tony Blair učestvuje u planiranju Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine.
Coelho je oštro kritizirao prijedloge da se Blaira unajmi kao savjetnika za olimpijske igre te je preko društvene mreže Twittera poslao poruke u kojima je bivšeg britanskog premijera nazvao "ratnim zločincem" zbog njegove umiješanosti u irački rat te poručuje da bi Brazilci sami trebali planirati igre.

Coelho kaže da se kao Brazilac stidio kada je vidio da je guverner savezne države Rio Sergio Cabral Blairu darovao dres brazilske nogometne reprezentacije.

- Sramotno je takav simbolični dar predati u ruke ratnog zločinca. Ne može to nitko raditi u mojoj zemlji i u moje ime, izjavio je za brazilske medije.

Cabral je rekao da je Coelho dobar pisac, ali je dodao da Riju mogu iskoristiti organizacijske sposobnosti političkog lidera koji se izborio za održavanje ljetnih Olimpijskih igara 2012. u Londonu.

Coleho je bio član brazilske delegacije koja je uspješno lobirala za održavanje Olimpijskih igara 2016. u Riju, pobijedivši u oktobru 2009. Chicago, Madrid i Tokyo.

Matthew Doyle, Blairov glasnogovornik, rekao je da se bivši britanski premijer sastao s brazilskim predstavnicima, ali da nije potpisan nikakav ugovor da bude savjetnik za igre 2016.

Doyle nije komentirao Coelhove kritike, ali je dodao da će, ukoliko ugovor bude potpisan, Blairov angažman biti financiran iz privatnih izvora, a ne od sredstava brazilske vlade.

Coelho je do sada prodao više od 100 miliona knjiga u 150 zemalja svijeta. Iako većinu vremena provodi u Francuskoj, vlasnik je i apartmana na najslavnijoj plaži svijeta, na Copacabani u Riju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: