Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nisam vjernik, ali mislim da nije u redu da se ne ispoštuje posljednja želja osuđenog na smrt.
ovakvi se po propisima islama sahranjuju negdje na osami bez obiljezja
Na kojoj osnovi je tražio imama? Po zakonu Islama ovakvima se ni dženaza ne klanja .
20 godina čekao na izvršenje. Pored troškova njegovog 20-ogodišnjeg zatvorskog života (doktor, hrana, pranje...) ima i mnogo žalbi; dodijeljeni advokat ih pocesuira, sudska komisija razmotri i odgovori. Sve to košta puno para, i veliki troškovi za osuđenika na smrt koriste protivnici smrtne kazne kao argument da su smrtne kazne jako skupe. Žalbi i zatvorskih troškova ima i kod osuđenika na doživotnu robiju, i zato se argument o skupoj smrtnoj kazni ne može uvažavati.
@satrolog2, oh da, sve mi je to poznato, samo to protivnicima smrtne kazne ništa ne smeta da visoke troškove višegodišnjeg čekanja koriste kao argument protiv smrtne kazne.
taj dobri američki zakon, kriv si, dead penalty, that it, da nam hoće bogdom donijeti demokratiju pa da ovi naši političari ukradu njihov zakon, ehhh da hoćeeeee...???
Kada se isto desi u Arabiji, gledaj gamadi..
Pa ja koliko znam i pop ne može prisustvovati samom činu izvršenja smrtne kazne, već mu se osuđenik ispovijedi prije izvršenja u svojoj ćeliji. Tako da samo džaba seru.
Znači nisi pročitao gornji članak.
@sezam.susam Koliko ja poznajem Islam kao religiju nigdje u Kuranu ne stoji da imam odnosno vjerski službenik može biti u istoj prostoriji sa osobom koja je ubila drugo ljudsko biće. Na kraju krajeva, svećenik se u kršćanstvu smatra nekom poveznicom između Boga i čovjeka, dok u Islamu nema posrednika, vjernik direktno komunicira sa Allahom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nakon informacije da je silovao i ubio drugo ljudsko biće,mene što se tiče mogli su ga i živog zapaliti,to mu je onako od mene kao njegovog "brata" muslimana.
@SramotaOdPortala Eto ti znas da nije pogrijesio. Sve da si hodao pored njega neces ti odrediti je li nesto pogresno ili ne. I ne brini se, sve te knjige su pisali ljudi inspirisani trenutnim okolnostima cak stotinama godina nakon zivota tih "poslanika", tako da knjiga kao knjiga. Nemoj se previse sikirati oko toga sta pise tamo ili ovamo.
Opet ce on nama u dzenet. Evo proucicu ja bismilu i jos par carki, baciti pola kile soli za ledja, politi pola litre vode za njim i ala' milostivi samilosni ce to vidjeti i pustiti ga u dzenet gdje su crnkinje sa ogromnim guzovima.
@UVBA1946 Svi cemo pod zemlju to ti je to. Kakve vatre i oblaci, mozes to zaboraviti. To je samo poezija stara 2000 godina ili 1400 a ima i starijih i mladjih. Svi nesto vjeruju svoje i misle da su bas oni u pravu, tako primitivno.
@UVBA1946 Bolje biti u dzehenemu nego sa takvima kao ti. Ljubiti gujcu nekome citav zivot samo da te ne kazni poslije smrti. Srecom pa bog ne postoji a i kad bi takav bog postojao kakvog ste vi zamislili ne zasluzuje moje postovanje.