Svijet
9

Tinejdžerka se objesila zbog maltretiranja preko stranice Ask.fm

Klix.ba
Hannah Smith
Hannah Smith
Hannah Smith, 14-godišnja Britanka iz gradića Lutterworth, objesila se nakon što su je njeni vršnjaci maltretirali preko stranice Ask.fm i upućivali joj uvredljive poruke.

"Umri", "Želimo ti da oboliš od raka" i "Tvoj život ne vrijedi ništa" bile su samo neke od poruka koje je tinejdžerka dobila preko navedene kontroverzne latvijske stranice na kojoj vam korisnici u potpunoj anonimnosti mogu postavljati pitanja i iznositi mišljenje.

Njen otac David je preko Facebooka poručio svim roditeljima da svojoj djeci zabrane korištenje navedene stranice koja, prema pisanju Daily Maila, služi kao mjesto uhođenja i mnogih drugih neprimjerenih stvari na koje upozoravaju eksperti za zaštitu djece.

"Tek sada vidim da su moju kćerku maltretirali preko Ask.fm. Činjenica da se to radi u potpunoj anonimnosti je pogrešna. Osoba koja je napravila stranicu treba odgovarati za ubistvo", kazao je nesretni otac.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj samoubistva nakon maltretiranja preko interneta. Ista sudbina zadesila je prošle jeseni 15-godišnju Ciaru Pugsley i 13-godišnjeg Gallaghera, koji su također maltretirani preko navedene stranice.