Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Oh ne ne, nije ba[ tako sve bilo kako novinari sada prikazuju. Pola godine prije tog katastrofalnog zemljotresa, kad je tlo tek po;elo blago podrhtavati, tih šestorica seizmologa su javno davali izjave da nikakvi znakovi ne upućuju na jači zemljotres i sigurno ga na tom području neće biti, te se ne treba ništa brinuti. Međutim, desio se zemljotres u kojem je poginulo oko 350 ljudi, i sada im sude samo zbog tog što: - su javno uvjeravali stanovništvo da nema brige i nikakvog ozbiljnog zemljotresa. A ne zbog tog kako novinari senzacionalistički prikazuju što navodno nisu predvidjeli veliki zemljotres. Odnosno tačno, nisu ga predvidjeli a odvažili su se davati prognoze i smirivati stanovništvo. Mogli su šutjeti i reći ne znamo i izvlačiti se nekako, i niko od njih ne bi završio na sudu. Ali šutjeli nisu. Bezbeli su računali ako kažu da ne znaju moglo bi neko eventualno bez plate ostat.
Ti \'naucnici\' trose milijarde drzavnog novca na istrazivanja i enormne plate cijeloga zivota. Znaci ako imas posao koji ti omogucuje bogovski zivot,valjda je logicno da imas i neke odgovornosti za to sto radis. Sarlatani,varalice i slicni su uvijek bili kaznjavani.
batikan ponovo uvodi inkviziciju. sad ce preci i u ercegovinu na nase naucnike koji prognoziraju biznis oko gospe. zabrinuo sam se pravo glede ovog slucaja!
...inkvizicija...u svojoj domovini...
nista, od sad koristiti metode elektronskih medija : SUTRA JE NAJVECI ZEMLJOTRES U HISTORIJI....ako promasite, samo ce reci da ste ludjak (barem vas nece u zatvor poslati...a ako pogodite - dobicete platu za to...cccc
Niste objasnili kakvo pismo u zavrsnoj recenici !?? A sto se tice zatvorske kazne, ona je suluda, kao da je izrecena u Sj.Koreji a ne u EU zemlji.
kakvo pismo??
Da sam naučnik u Italiji rekao bi im \'\'Nek vam ga amidža sad prognozira\'\' i kofere za inostranstvo...