Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Monitor kakav si ti kreten, idi negdje u Pakistan sa tim polesnim misljenjem a nas pusti da slusamo sevdah i Tomu.
Naprijed muzičari moj moći Evropa se mora proći ali izgleda talibani će nam glave doći mala šala ZABRINO SAM SE ZA MLADU.
@fuuj bilo bi dobro da malo logicki razmislis:da li mogu iz brade gmizati crvi nekome ko se pet i vese puta dnevno abdesti,peruci pri tome tri puta svoje lice ukljucujuci i bradu??? ISPECI PA RECI MOJ FUUJ,NE LUPAJ GLUPOSTI
zaista je zalosno kako Muslimani malo poznaju svoju vjeru i propise koje im ona nalaze,a kad bi vise citali a manje slusali bili bi puno bolji.Knjigu po kojoj treba da zive neki cak uopste nemaju u svojim kucama,a vecina onih koji je imaju drze umotanu na svojim regalima a da nisu ni svjesni sta to u njoj pise,a raspravljali bi do besvijesti,bez i jednog argumenta iz Kur\'ana i sunneta .
neka urednik odgovori vjernicima zasto je obirsao tri hadisa koji su itekako u vezi sa temom. napominjemo da je hadis govor poslanika Muuhameda saws.
@sa_1-svi su se slozili da nije halal.iskreno,nisam sigurna da je proglaseno za haram,ali u najmanju ruku spada u sumnjivo-Poslanik savs je rekao ako covjek hoce da ne zapadne u grijesenje,neka se ostavi sumnjivog. a Allah swt se moze velicati i bez upotrebe muz.instrumenata,uz glas i,tarabuk...
@sa_1-nisi u pravu kad kazes da je Kur`an jedini mjerodavan izvor islama,tu je i praksa Poslanika savs-npr.u Kura`nu jepr opisano klanjanje,ali ne i kako,pa nam je Poslanik pokazao...i mnoge druge naredbe,Poslanik savs je pokazao kroz svoju praksu kako izvrsavati,Pa ti je jos i misljenje uleme-receno je da se muslimani nikad nece sloziti na neistini.Ako nema jasnih dokaza u Kur`anu da je muzika haram(doslavno napisano),imamo rijeci Poslanika da se u jednom srcu ne moze naci ljubav prema muzici i ljubav prema Kur`anu,jer jedno drugo tjera.Muzika˙(prvenstveno se misli na koristenje muz.instrumenata na ne na glas) rasplamsava strasti u srcu,a ucenje Kur`ana smiruje srce.moze neko reci -pa hajde malo ovoga pa malo onoga.Ne moze tako,to je kao da covjek sjedi na 2 stolice-lako mu se mogu obadvije izmaketi,pa da covjek propadne.Ranije su ljudi-prijatelji Poslanika savs stavljali prste u usi govoreci-sejtanova frula.A nakon ovoga ne mozes reci da je halal.
Ja sam muslimanka al mi je preko glave ovakvih koji vjeru i casni Kurán tumace kako njima odgovara. Da su svi malo bolji ljudi, bili bi i bolji muslimani. Prve objavljene rijeci naseg Gospodara su \"uci\" a talibani premlacuju djevojcice jer idu u skolu. kakvi su oni ljudi?!
Zasto ste obrisali komentare u kojima covjek navodi hadise!? Ne brisete ovo vrijedjanje, a hadise brisete!? I, ljudi dragi, nemojte tako vrijedjati druge. Nemam nista ni protiv tzv. vehabija ni protiv bilo koga ko je normalan i ko zlo ne misli i nema potrebe da nekoga vrijedjate ako drukcije razmislja od vas. Monitor vas nije vrijedjao, vec je samo iznio svoje misljenje (s kojim se ne slazem u potpunosti). Ako ste za demokratiju, zasto obrisaste komentare!? Dobro zapazanje sa-1.
Nasilje u Islamu je haram, a ovim činom Talibani su pokazali da rade nešto što je u suprotnosti islamskim principima. Kur\'an je odgovor na sva pitanja, ima li ijedan ajet koji jasno govori da je muzika strogo zabranjena osim ako ne odvraća od vjere? Molim ove Vehabije koji na \"akadmski način\" argumentuju da navedu primjer iz svete knjige jer ona je jedina mjerodavna. Vjernik sam, ali se bavim i muzikom. Shvatam da pjesme koje navode na alkoholizam, blud, nasilje indirektno ukazuju na nešto što je grijeh. Ali isto tako, postoje i duhovne pjesme koje veličaju Allaha, neke pjesme podstiču prijateljstvo, ljubav prema majci, domovini i sl. Muzika je draga braćo širok pojam...... Može da bude haram, a može da bude i sevab.
e svaka im cast pa vidite koliko je muzika stetna zgrade se od nje ruse a isto tako i ljudske duse
Hajd sta se prepirete, ako ima pjesmi kojih je haram slusati, ostavite se onda muzike sa textom, slusajte techno(bez glasa - texta), house(bez glasa), spanish guitar, bethovena :) i sl. to nije haram sigurno.
sad procitah vase komentare,zalosno je sto komentarisuci situaciju u afgan. okrecete odmah na bosnu.radi se o njima tamo,a ne o nama.mi inace volimo da o drugima vodimo brigu,i zabadamo nos u tudje stvari.a dovoljno je covjeku da se zabavi o sebi.osisali,zavezali na drvo,njihova stvar.islam ne dozvoljava muziku,ali dozvoljava pjesmu.zadatak vjernika je da uklanja lose stvari, a u skladu sa islamom,muzika je losa stvar.
Hahahah Sudeći po komentarima ovakvi događaji se uskoro mogu očekivati i u blisko-istočnom dijelu sarajeva. :-) Turci, stvarno ste...neki :-)
Nedajte se braco monitor i ostali, suvisno je razglabati sa tkzv. muslimanima i sufijama koji veze s vezom nemaju, koji su okorijeli u novotarije i sami se dave u tome.... blate sejha muhammeda ibn abdul-vehhaba i pricaju koje kakve nabuloze o njemu a nisu niti jedno njegovo djelo procitali, jos nemogu prezaliti sto im je porusio turbeta i iskorijenio javni sirk koji je se cionio u nedzdu...... da nas Allah s.w.t.a. ojjaca, ujedini nasa srca na istini, i da sva djela koja cinimo stavljamo na vagu Kur\'ana i Sunneta