Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta ce sad brudishe 😅
a uzgoj maka i pravljenje heroina je i dalje dozvoljeno,sve po islamu
da to hoće neko ovde garantujem da bi minimum 100 hiljada mladih besposličara izašlo na proteste
Ovo su najpametniji ljudi,a niko im nista ne moze😂😂
argelini i mahala bi bili osudjeni da isplate štete koje su nacinile omladini u protekli 10 godina
haha top top sta bi kod nas bradonje radile da se to ukine po citav dan
Ne treba fetva, vec postoji pravilo: Ne guraj se sopstvenim rukama u propast. Sve za sta medicina utvrdi da je lose - haram je. Ipak, islam nije imun na politicka tumacenja, u smislu da je bolje npr. sutjeti o duhanu, nego prouzrokovati nemire. Pravi smisao islama i jest sabur i trpljenje radi konacne i vjecne nagrade. Hoces - neces, sloboda volje je neupitno pravo da bi ti se moglo suditi.
To su ta povrsna shvatanja vjere koja su je i dovela gdje i jest. Eto ako je haram sve sto je nezdravo zasto onda nije haram secer, so, bijelo brasno, crveno meso i masti koje mozes svrstati u top pet uzroka vecina bolesti danas? Uskoro ce od takvih proci fefva da je namaz zbog fizicke kondicije, hadz da se svijet malo vidi i tako lagano poistovjetiti vjeru sa materijalistickom doktrinom.
Procitaj ponovo komentar. Posebno dio o politickim i ideoloskim tumacenjima. Ponavljam, sve sto dokazano steti je haram. Onaj ko iskreno praktikuje vjeru ne ceka fetvu, jer su fetve tumacenja, a ne striktan propis. Ulema taktizira, jer ne zele da se zamjere masama. Tako imas ekipu koja ohalali bombase samoubice npr., ohalali kamatu. Bog nece pitati sta su hodze rekle.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ima i pojasnjenje fetve. zabranjuje se konzumiranje nargile. uzgoj i prodaja narkotika i dalje ostaju kao najjaca grana privrede jer oni to ne konzumiraju vec iskljucivo proizvode i plasiraju na trziste van drzave. dakle 100% izvoznici.
Nargila barovi u Sarajevu već počeli sklanjati šiše. Zapovijed je zapovijed jbg
Eto ga, prvi plodovi revolucije 😁 nisu dzaba ratovali
ja bi je pusio pa kad bi glavom platio
Sad ce nasi "Alimi" iz IZ-a reci mi imamo svoj "Bosanski islam" ko ono ima tisucu vrsta Islama kaka je to suplja prica moji dragi Klixsovci...samo pare care to je fetva IZ-a
Samo Pezić i Kuduzović, izvadim ga i šejkam ga na njih danonoćno. Bog ih poživio! Ni Muhammed im po znanju ravan nije!
Nargilasi, tiho svirajte dusi lijek, sami birajte zarom plamen, snagu prikriva
Sto su se upalili nasi na nargilu kako je zabrana dobra stvar a alkohol i cigaru brane. Pa imal logike u masim glavama?
Nema, ljudi s logikom napustiše zemlju a naseliše ih brđani raštrkanih brada i seoskog gena...
Propade mahala u kandaharu
Jedina pametna, bravo... Ovi ovde vehabosi u trendu sto drze nargilhane kazu nije nargila grijeh.
Vjerojatno ima je ovo najbolja fetva