{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tadić i Mehmedović u Monaku na zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana

S
2.2.2015. u 08:17
0
8
Tadić i Mehmedović u Monaku na zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana
0
Tadić i Mehmedović u Monaku na zasjedanju Parlamentarne skupštine Mediterana
Ognjen Tadić i Šemsudin Mehmedović
Članovi Stalne delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Šemsudin Mehmedović i Ognjen Tadić učestvuju od danas do 4. februara u radu Devetog plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana, koje će biti održano u Monaku.
Na otvaranju plenarnog zasjedanje u ime domaćina učesnicima obratiti princ Albert Drugi od Monaka, kao i predsjedavajući Parlamenta Monaka Loren Novion, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Organizatori su najavili da će učesnike Devetog plenarnog zasjedanja Parlamentarne skupštine Mediterana pozdraviti i predsjednik ove međunarodne organizacije Francesco Amoroso, a bit će pročitane i podijeljene i poruke pape Franje, kao i generalnog sekretara UN Ban Ki-moona.

Tokom trodnevnog zasjedanja, kome će prisustvovati više od 200 učesnika i gostiju, bit će izabran i novi predsjednik i Biro Parlamentarne skupštine Mediterana.

U Monaku će biti održani i sastanci predstavnika sjeverne i južne geopolitičke grupe Parlamentarne skupštine Mediterana, kao i sva tri stalna komiteta ove organizacije.

U okviru Prvog stalnog komiteta za političku i bezbjednosnu saradnju biće, obavljena rasprava i glasanje o rezoluciji pod nazivom "Borba protiv terorizma i stranih učesnika u borbama", te o rezoluciji "Razvoj političke situacije na području Bliskog istoka i sjeverne Afrike".

U okviru Drugog stalnog komiteta za ekonomsku, socijalnu i saradnju u oblasti zaštite okoline biće raspravljano i glasano o rezoluciji "Aktivnosti panela o trgovini i investicijama na području Mediterana", te o rezoluciji koja nosi naziv "Klimatske promjene: put do Pariza 2015. godine".

U okviru Trećeg stalnog komiteta za dijalog između civilizacija i za ljudska prava učesnici će razgovarati i glasati o rezoluciji "Uloga članova parlamenta u promociji ljudskih prava", kao i o rezoluciji pod nazivom "Zaštita civila na području Mediterana: izbjeglice, migranti i raseljena lica".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: