Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bošnjo visi na facebooku, tu se obrazuje i informira. Ugledni znanstvenici na facebooku vele a Bošnjo mantra - to je gripa.
@Musko.ba samo bosnjo?
normalne drzave zatvaraju gradove i skole, a kod nas filozofi doktori naucnici kazu da je to malo jaci oblik gripe, jadni napaceni bosnjo
Dobro jutro Kolumbo
Uskoro stize vakcina..
Cim s eon preziva Ghebreyesus znao sma ja da tu nejma insana..
Naprave virus i svi im daju pare da “pronađu” lijek i kada svi daju pare onda odma izbace lijek koji su naravno napravili paralelno sa samim virusom jer su i sami izlozeni opasnosti, prodaju njima koji su vec dali pare.
Svi koji se pozivaju na to da mediji preuvelicavaju situaciju i nisu bas u pravu, vecina oporavljenih nakon odredjenog vremena dobija recidiv, a velika vecina dobija fibrozu pluca, sto znaci da ni malo nije bezazlen. Kada se stekne kolektivni imunitet za godinu, dvije nece biti ovoliko smrtnih slucajeva.
Virus jeste napravljen u laboratoriji. Ispostavilo se da jedna osoba ima i Koronu i grip, to je medicinski nemoguce, postoji takozvana interferencija virusa, time se odlikuju svi normalni i prirodno mutirani virusi. Samo potpunom izmjenom genoma, moze se doci do savrsenog virusa,"tihog ubice". Da je genom promjenjen savrseno se vidi po tome da virus ubija uglavmom starije i hronicne bolesnike. Virus je napravljen sa ciljem , kojim ne zna se.
@RSFBiHBiH Sa ciljem da se ospori trgovinski konkurent Americi u vidu Kineza koji prave Huawei i 5G mrezu i da se "potamani" sto vise ljudi u Iranu, zato sto su nuklearna prijetnja i zato sto su ih otvoreno vec napali. Malo cudno zvuci da je medju oboljelima bio premijer Irana prije desetak dana.
Joj što mi na um pade ona pjesma, " biće skoro propast svijeta, nek propadne nije šteta" .Drago mi je što ne bira, hađije umiru od straha, kokuze zaboli rinaka.
Kinezi stvorili virus, europske i americke dionice pale u Kini, kineski tajkuni sve pokupovali i Amerika kao ni Europa nemaju vise utjecaj na kin3sku ekonomiju. Kina je to vjesto odradila, svaka cast!
... i prvo ga kod sebe pustili?
da nije amerika kinezima ovo odradila ?! 🇧🇦
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
raja jedna informacija vezano za virus. Sad Sam trenutno saznao zasto je ovolika panika oko virusa. Nije problem ga preboliti ali upravo tu nastaje problem. Ne znam jeste li upuceni ali svi se sjećamo iz biologije kada covjek jednom oboli od virusa stvaraju se antitijela koja se bore protiv virusa i covjek nikada ne moze biti bolestan od istog.
Eh sada problem kod ovog virusa je sto se non stop mijenja kada prelazi sa čovjeka na covjeka. Dakle i kada ste prebolili taj virus sljedeći dan opet možete biti zarazeni. Pitanje je koliko covjekov organizam moze podnijeti istih infekcija odnosno zaraza. ako se prvi put preboli drugi put teško, u wuhanu su sve veći slucajevi pacijenata koji su vec preboljeli vracaju u bolnice sa simptomima. Podijelite ovo❤️
U Italiji u posljedna 24 sata 133 umrlih
guza ko meduza
Nema rjesenja.. Osim da sto sporije proce kroz ljude..
....ljudi...natochite pol kade nafte i kupanje pol sata...provjereno
SZO je postala reklamna farmaci agencija, do sada dokazano nekoliko puta, počev od ptičije, svinjske i drugih gripa, zajedno sa komercijalnim medijima glavni su podstrekači panike i srljanja u apoteke, te propagatori ideja raznih zakona kojima se naraušavaju osnovna ljudska prava i slobode