Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Danas je u Egiptu priveden nacelnik tajne sluzbe ,a koji se sumnjici za brojna mucenja i tamnicenja neduznih ljudi.
Egipat-Državne sigurnosti u Beni Suef i najopasniji zakopani duboko u pustinji dokumentima čak i nakon spaljivanja.(Da bi prikrili svoje zlocine sigurnosne sluzbe zapalile i zatrpali u pustinji dokumentaciju i slike dokaze o mucenjima Egipcana ). http://www.facebook.com/ video/video.php?v=1746191129 361
Nova privremena vlada odlučiti što . koncesija daje protestanata i gdje se povlači crtu.P. omirenje sa i r. azbijanje iz prošlosti samo je jedan od izazova u post-revolucije Egipat . http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-12674714
\"Mubarak je baza podrške i njegov glavni alat i oružje protiv disidenata i egipatski narod u cjelini bili policija državne sigurnosti u posljednjih 30 godina\", rekao je Hossam Hamalawy.
Stotine ljudi okupilo se ispred - mnogi od njih bivši zatvorenici koji su bili ovdje održava na lažnim optužbama i mučeni prije nego što je u zatvoru već dugi niz godina.Oni pounded vrata, rastom naprijed i vojska popustio, ostavljajući ih u ogromne terena i zgrada iznutra. \"Bilo je krajnje grozan\", rekao je Hossam Hamalawy, koji je bio jedan od prvih iznutra. On i drugi snimao njihove izvanredne napada na jedan od najviše bojali zgrada u Egiptu.\"Uspjeli smo pronaći tona dokumenata unutar i podzemnih zatvorskih ćelija. Bilo je kao labirint ide dolje osam spratova.\" Protest je usredotočen na stanje sigurnosti zgrada u Aleksandriji u petak širiti glasine policija je gori i usitnjavanjem dokumente. Unutar Kairu stožer to je upravo ono što su našli - uništeni radovi vidi kao pokušaj da se uništi dokaze kršenja ljudskih prava i korupcije.
Mučenje je rasprostranjenog, sistematskog, rutinske politike u Egiptu u posljednjih 30 godina. To je svugdje i na svakom mjestu u Egiptu \", Dr. Mona Hamed - psihijatar \"Čuo sam vrištanje na gornjem katu. Kada sam išao provjeriti, našao sam gol djevojka stoji ispred istražitelja koji je pomoću električnih naboja na osjetljivim područjima njezina tijela joj snagu da će priznati da optužbe protiv nje.\"Ona je rekla da će priznati sve dokle god je on prestao.\"\"Bilo je mnogo metoda mučenja,\" jedan od policajaca, rekao je.\"Premlaćivanje i bičevanje, visi u zraku za čeznuti razdoblje od vrijeme, cuffing svoje ruke i noge, s električnim palicama i paljenjem tijela cigaretama i lišavajući ih spavanja ili hrane.\" U malom uredu u Kairu , dr. Mona Hamed, psihijatar, klimnu glavom i rekao da, ona je čula mnoge strašne priče.Ona me uvela u jednu od svojih klijenata - Imam zatvoru dva puta u posljednjih 10 godina i neprestano mučeni svaki dan za mjesec dana.