Voditelj vijesti na Foxu
0

"Svi teroristi su muslimani"

Sarajevo-x.com
Voditelj vijesti na američkoj tv-stanici Fox News Brian Kilmeade u emisiji emitovanoj na kanalu ove kuće je rekao "da su svi teroristi muslimani", što je izazvalo brojne reakcije američke javnosti.

Emisija "Fox & Friends" u kojoj je Kilmeade rekao spornu izjavu nadovezala se na emisiju "The View", koja je izazvala veliku kontroverzu u američkoj javnosti.

Kilmeade je rekao da napade 11. septembra nije izvela jedna osoba, već jedna religija zaključivši da "svi muslimani nisu teroristi, ali da su svi teroristi muslimani".

Podsjećamo da je američka glumica, komičarka i politička aktivistica Whoopi Goldberg ustala je i napustila studio nakon što je voditelj Bill O'Reilly u emisiji rekao: "Muslimani su nas poubijali 11. septembra".

"Ne! O moj Bože!", povikala je Goldberg u emisiji u kojoj se raspravljalo o gradnji džamije u blizini mjesta gdje su u terorističkom napadu srušeni tornjevi blizanci Svjetskog trgovinskog centra. Tada je prvo reagovala voditeljica Joy Behar. Ustala je i izgovorila: "Ne želim sjediti ovdje. Razbjesnila me ovakva izjava." Uskoro je za njom iz studija krenula Goldberg.