Showbiz
0

Whoopi Goldberg napustila emisiju u kojoj su blatili muslimane

Sarajevo-x.com
Whoopi Goldberg (Foto: AP)
Whoopi Goldberg (Foto: AP)
Američka glumica, komičarka i politička akvitistica Whoopi Goldberg ustala je i napustila studio nakon što je voditelj Bill O'Reilly u TV-emisiji "The View" rekao: "Muslimani su nas poubijali 11. septembra".

"Ne! O moj Bože!", povikala je Goldberg u emisiji u kojoj se raspravljalo o gradnji džamije u blizini mjesta gdje su u terorističkom napadu srušeni tornjevi blizanci Svjetskog trgovinskog centra.

Njena sljedeća rečenica prekrivena je zvučnim signalom.

"Hoćeš da kažeš da nas nisu muslimanu poubijali 9. 11.?", uporan je bio O'Reilly, na šta mu je Goldberg rekla da su ekstremisti izveli napade. O'Reilly je odgovorio da se 70 posto Amerikanaca ne slaže sa gradnjom džamije u blizini Ground Zeroa.

Tada je prvo reagovala voditeljica Joy Behar. Ustala je i izgovorila: "Ne želim sjediti ovdje. Razbjesnila me ovakva izjava."

Uskoro je za njom iz studija krenula Goldberg.

Voditeljica ABC mreže Barbara Walters izvinila se gledaocima i rekla: "Trebali bismo diskutovati bez pranja ruku, vikanja i napuštanja studija."

Insistirala je da je O'Reilly izvini zbog svojih izjava, govoreći mu da su ono o čemu govori uradili ekstremisti, te da ne može kriviti sve pripadnike religije i tako ih ponižavati.

"Ako je iko od vas pomislio da ponižavam sve muslimane, ja se izvinjavam", izustio je O'Reilly.