Britanska štampa
0

Švedski kralj krenuo Berlusconijevim putem

FENA
Carl Gustaf (Foto: AP)
Carl Gustaf (Foto: AP)
Svi londonski dnevnici osvrću se u nedjelju i na najnoviji seks skandal Silvija Berlusconija i različito vide njegovu daljnju političku sudbinu - neki ističu da su i najbliži suradnici na rubu da mu okrenu leđa, dok Sunday Telegraph pak smatra da će i ovaj put preživjeti ako se pored seksualnih afera ne otkrije još nešto inkriminirajuće.

Jedna talijanska novinarka u The Observeru izražava stid što je Talijanka i što njezina zemlja tolerira ovako izopačeno mačo ponašanje.

Nije međutim samo Berlusconi kriv za loše skrivane seksualne tajne; na udaru se našao niko drugi do švedski kralj Carl Gustaf, koji je dosad imao reputaciju besprijekornoga obiteljskog čovjeka.

Sunday Times prenosi vijesti, koje su naišle na opću osudu Šveđana, da je kralj u sumnjivim lokalima prisustvovao tajnim večerama koje su se završavale žurkama s prostitutkama.

Otkrivena je i njegova duža veza s jednom TV-voditeljicom erotskog programa u koju je bio ozbiljno zaljubljen.

Najgore od svega je što je sve ovo pokušavala zataškati švedska tajna služba, koja je provaljivala u stanove dotičnih žena i konfiscirala kompromitirajuće fotografije i slične dokaze.