Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedan od rijetkih iz struke koji ima muda reći što misli, ostalima na prvom mjestu karijere i novac, a za istinu i javno zdravlje ih zabili neka stvar
@MisliSvojomGlavom skoro 6000 umrlih, neizvjestan imunitet stada, a ekonomska steta i recesija opet nije izbjegnuta. to su rezultati ovog eksperimenta. u japanu bi ova osoba presudila sama sebi.
Pitao bi te ja da ti otac ili majka umre koga bi krivio ... ima kritika i kod njih, stari su im umirali po starackim domovima ... a trenutno ne salju podatke o umrlim i oboljelim ... sada i kada bi htjeli ne mogu promijeniti odluku
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Kritičari mu ga mogu samo pocuclati! Čovjek je otpočetka bio u pravu!
@Hipokrit2, Zašto "STADO", pa nismo ovce...stvarno smijesan ovaj izraz...de napisite "KOLEKTIVNI IMUNITET" urednice, a ne "IMUNITET STADA"
O kakvom imunitetu "stada" se priča? Prije svega sam naziv "stado" je neprimjeren, ali rekao neki "stručnjak" i svima je to OK. "zajednički" imunitet, imunitet "grupe, skupine" "pan-imunitet" i sl. A, onda, ovo vuče samo na jedno - nek' se zaraze svi, pa ko preživi, pričat će - stari nek' poumiru, penzioni fondovi nek' se rasterete, a ovi "gore" nek' povećaju bogatstvo i "namire" troškove i gubitke.
Nema stada.
Vidi se na njemu da je ludzi od Aide Pilav
Da je nama pola jednog ovakvog s mozgom ....
Zašto ne hapse ovog masovnog ubicu?
Neznam kako se doslo do ovog clanka ali ako je bilo zarazeno 40% stanvonika Stockholma do maja onda ispada da Stockholm ima stanovnika kao Travnik jer je u cijeloj Svedskoj zarazeno oko 85000.
@Zam 85 hiljada nije broj zaraženih nego broj registrovanih slučajeva. Broj zaraženih je 10 i više puta veći od broja registrovanih. Zbog blagih simptoma mnogi i ne odu u bolnicu pa nikad i ne postanu "slučaj" a ogroman je postotak onih koji nemaju nikakvih simptoma
kakav imunitet stada ako traje samo tri mjeseca.... dzaba ih je zarazio, a ekonomski nisu nista postigli
@dezurnimrgud "ekonomski nisu nista postigli" , samo za tvoj info, svedska je imala najmanji negativni ekonomski impakt od svih drzava u evropi, 2 ili 3 u svijetu.
@sveJeOk Skandinavske zemlje su već odavno u suficitu, tako da im standard i platežna moć nije opala i mogli su održati "redovno" stanje bez mnogo problema. U prevodu, ko je imao dobar štek, nije ni osjetio ekonomsku krizu. Da nije tako bilo, drugačija bi se pjesma pjevala.
Culi smo da UV zracenja ubijaju virus, da sunce unistava virus, da ne moze na 30 stepeni siriti se, da ne moze na dva metra preci, da ne moze mladima nista, da ne moze ovo-ono, nece ovako nece onako, sve sto je receno sve u vodu palo. To nije virus iz prirode, to nije nikakva pandemija vec projekat i to ma sta god da je konstantno se ubacuje, prsce, zaliva po narodu i kako vec ga distribuisu i sire jer niko nije otkrio kako se prenosi niti iko zna kako izgleda taj virus
Ovaj kao da je sa naših prostora - petlja, laže, neće da preuzme odgovornost za svoje postupke... Možda mu je kakav Jugović biološki otac, ko zna?!
da je ovo neka banana zemlja koja nije imala resursa za bilo sta pa da covjek razumije, ali raditi ovo svjesno i kalkulisati ljudskim zivotima u procentima na ovaj nacin mogu samo umobolne osobe.
@clav uvijek se kalkulise sa ljudskim zivotima, cak i kad se rade planovi sirine cesta, vakcinacija od ove ili one bolesti.... ljudi su dio racunice.
Idioti zuti
STARIJI LJUDI? ONI SU SVOJE PROZIVJELI
Skandinavci su poznati kao narod koji misli da je izmislio toplu vodu, da su najpametniji na svijetu.
Da ne pricas o balkancima?