Bjelorusija
0

Sukobi u Minsku, opozicioni kandidat u bolnici

FENA
Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko
U Minsku su večeras izbili prvi sukobi opozicionih pristalica i sigurnosnih snaga, a opozicioni kandidat Vladimir Nekljajev prebačen je u bolnicu zbog povreda glave, javio je Itar-tass.

Kolonu od oko 200 opozicionara, koji su se uputili na Oktobarski trg, zaustavile su policijske snage, a čule su se i snažne eksplozije, kazao je ruskoj agenciji Aleksandar Feduta, predstavnik izbornog tima opozicionog kandidata Nekljajeva, lidera pokreta "Govori istinu".

Prema najnovijim informacijama, Nekljajev je prebačen u bolnicu zbog povreda glave koje je zadobio u sukobu s "ljudima u crnim uniformama", navodi Itar - Tass.

Nešto ranije provladin istraživački centar "ECOOM" saopćio je da će, prema rezultatima izlaznih anketa, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko osvojiti više od 76 posto glasova.

Lukašenko je prilikom glasanja rekao da na trgu večeras neće biti nikoga i da najavljene proteste organizuju "saboteri i banditi".

Biračka mjesta zatvorena su u 19 sati po srednjoevropskom vremenu, a po navodima Centralne izborne komisije pravo glasa iskoristilo je više od 80 posto birača, prenosi Tanjug.