{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Suđenje za silovanje palo zbog starih tvitova

13.9.2013. u 18:03
0
5
Suđenje za silovanje palo zbog starih tvitova
0
Suđenje za silovanje palo zbog starih tvitova
Suđenje za silovanje palo je nakon što su pronađene stare poruke koje je navodna žrtva slala putem Twittera a koje bude sumnju u njenu verziju događaja.
Devet muškaracakoji su optuženi za silovanje ili učestvovanje u silovanju tinedžerke izašli su iz suda u Londonu kao slobodni ljudi nakon otkrića na Twitteru.

Muškaci su optuženi po 28 tačaka među kojima je i nekoliko silovanja, no tužilaštvo u Old Baileyu izjavilo je kako neće biti dokaza protiv njih.

Riječ je o muškarcima koji su starosne dobi od 21 do 30 godina.

Tužiteljica Samantha Cohen rekla je na sudu da je Twitter račun koji je koristila tada 14-godišnja podnositeljica žalbe, pomjerio slučaj u skroz drugom smjeru.

"Pregledavanje materijala sa Twittera izvršeno je na najvišem nivou Vrhovnog tužilaštva i policije u saradnji s advokatima. Jednoglasni zaključak je da ne postoji realna mogućnost osude bilo kojeg optuženog po bilo kojoj tački optužnice. Zbog toga tužilaštvo nema dokaza koje bi predstavilo u slučaju", rekla je Cohen.

Navodna žrtva koja sada ima 15 godina dala je izjavu policiju u novembru prošle godine u kojoj je detaljno objasnila seksualne napade, u većem broju silovanja, koja su se događala od maja 2012. godine.

"Žalosno je što se to dogodilo tako kasno i što su neki optuženi već bili u pritvoru. Ovo su vrlo ozbiljne stvari koje trebaju detaljno biti analizirane", rekao je sudija John Bevan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: