Herojski čin
0

VIDEO / Studenti podigli automobil i spasili motociklistu

Sarajevo-x.com
Motociklista iz Utaha je ostao zaglavljen ispod automobila u plamenu nakon što je došlo do strašnog sudara. Zahvalnost duguje studentima koji su podigli automobil težak 1.800 kilograma i spasili mu život.

Američki studenti matematike su čuli sudar, vidjeli dim i vatru i reagovali brzo. Nisu marili za svoju sigurnost, nego su izašli na ulicu, poredali se jedan do drugog s jedne strane automobila i uspjeli podići automobil dovoljno da jedan od njih izvuče motociklistu Brandona Wrighta na sigurno.

"Bilo je opasno? O tome nisam razmišljao ni sekunde. Sve što sam želio je da podignemo automobil i spasimo Brandona", rekao je James Odei (35) koji je kandidat za doktorat i koji studira statistiku.

Zbog njihovog dobrog djela studenti su proglašeni herojima. Njihov herojski čin je snimljen kamerom, a postao je pravi hit na internetu. Mladić kojeg su spasili im je veoma zahvalan.

"Hvala svima koji su mi pomogli. Spasili su mi život", rekao je Brandon za AP u telefonskom razgovoru iz bolnice.

"Da niko ništa nije poduzeo, možemo samo špekulisati šta bi se dogodilo. Studenti su se izložili velikoj opasnosti dok su spašavali motociklistu", izjavio je pomoćnik šefa policije Jeff Curtis.

"Ne mislim da smo heroji. To je samo humanost. Svi smo pomogli", rekao je student Abbas Sharif.

Do nesreće je došlo kada je automobil marke BMW izlazio s parkinga. Nakon toga je naišao Brandon koji nije mogao zakočiti na vrijeme. Položio je svoj motocikl želeći se zaštititi. Motocikl je udario u automobil i doslovno odskočio u zrak, nakon čega je pao pored automobila. Oba vozila su se zapalila. Brandon nije nosio kacigu. Završio je ispod automobila odakle su ga studenti srećom uspjeli izvući.