Tačka krenula loše
0

VIDEO / Motorist čudom preživio opasnu nesreću pri velikoj brzini

Sarajevo-x.com
Motorist koji je izvodio umjetničku tačku srećom je preživio tešku nesreću. Greškom je udario u automobil koji mu je dolazio ususret. Opasna tačka ga je mogla koštati života.

Vozač motora je izveo nekoliko impresivnih trikova zajedno sa svojim kolegom u areni na očigled mnogobrojne publike. No, prilikom ubrzavanja prema nadolazećim automobilima između kojih je trebao proći, stvari su za vozača motora krenule po zlu. On je pogrešno procijenio svoju putanju te je ušao u onu kojom se kretao automobil.

Publika je svjedočila jezivoj nesreći kada se vozač motora sudario s automobilom, nakon čega je doslovno letio zrakom više od 12 metara. Nakon toga je pao na tlo i kotrljao se šest metara. Poslije sudara, motorist je nepomično ležao na tlu. Medicinari su došli do njega želeći mu pomoći i prebačen je u bolnicu. No, začuđujuće je to što nije ozbiljnije povrijeđen. Čak se dan nakon nesreće ponovo vratio na posao, objavio je Daily Mail.

"Uprkos nesreći, vozači automobila i motora su dobro. Nakon nesreće su prebačeni u bolnicu, ali nisu zadobili ozbiljnije povrede. Osjećali su bolove u mišićima, a zadržani su na promatranju samo nekoliko sati. Vozači su profesionalci koji imaju više od 10 godina iskustva. Svoje tačke vježbaju svakodnevno, a na posao su se vratili dan nakon nesreće. Bila je to jeziva nesreća koja je dokaz da su ove tačke izuzetno opasne", rekao je glasnogovornik parka u kojem su vozači izvodili svoju opasnu tačku, koja se srećom završla bez loših posljedica.