Na meti ekstremista
0

State Department upozorio na prijetnje humanitarcima u Pakistanu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
State Department je upozorio da bi se humanitarni radnici i državna ministarstva u Pakistanu koji se bore s posljedicama poplava u toj zemlji mogli naći na meti naoružanih ekstremista.

Imamo informaciju da su potencijalni cilj strani humanitarni radnici, kao i ministarstva, rekao je u četvrtak na konferenciji za tisak glasnogovornik State Departmenta Philip Crowley.

"Ne ulazeći u obavještajna pitanja, u posjedu smo informacije o prijetnji", kazao je.

"Dogovaramo se i surađujemo s vladom u Pakistanu da učinimo sve što možemo kako bismo osigurali da se naš i pakistanski odgovor na katastrofu može nastaviti u svjetlu tih prijetnji", dodao je Crowley.

U južnoj pakistanskoj provinciji Sind u četvrtak je zbog poplava naređena evakuacija, a milijuni ljudi u drugim dijelovima zemlje su već ostali bez domova.

Agencije su ranije javile da su talibani najavili mogućnost napada na strance, čiju prisutnost u Pakistanu smatraju neprihvatljivom.

Glasnogovornik pakistanskih talibana Azam Tariq izjavio je za Associated Press da pravi cilj SAD-a i drugih zemalja nije pružanje pomoći Pakistancima, već da imaju izvjesne druge namjere, ali nije rekao koje.

On tvrdi i da do ugroženih ne stiže nikakva pomoć, zbog čega je prisutnost "hordi stranaca" neprihvatljiva.